Torhoutse sportraad zet druk op politici voor extra sportaccommodatie

04/05/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 03/05/18 om 09:44

Het is de stedelijke sportraad niet ontgaan dat 2018 het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen is. En dus zet het adviesorgaan druk op de Torhoutse politici om extra sportaccommodatie in de stad te voorzien. "We willen niet dat de sport stiefmoederlijk behandeld wordt", winden voorzitter van de sportraad Patrick Bostoen en ondervoorzitter Ivan Rabaut er geen doekjes om. "Sport is fundamenteel voor de gezondheid en verdient extra voorzieningen."

Begin december pakte de stedelijke sportraad uit met zijn zogenoemde Sinterklaasnota, een visietekst van ruim vier bladzijden over het Torhoutse sportbeleid in de nabije en de verdere toekomst. "We kaartten in die nota het tekort aan sportaccommodatie aan en wezen erop dat veel van de bestaande infrastructuur verouderd is", aldus Patrick Bostoen. "We beklemtoonden dat er de komende jaren door de stad heel wat middelen vrijgemaakt moeten worden voor de uitbouw, de uitbreiding en het onderhoud van de plaatselijke sportinfrastructuur. Daarbij stelden we voor om de site van de oude meubelfabriek Thor deels voor de sport in te palmen, gezien de directe nabijheid van de rest van de sportaccommodatie. En dus vroegen we eigenlijk om dat stukje Industrielaan, waar er zich geen industriële bedrijvigheid meer afspeelt, als het ware tot Sportstraat om te vormen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!