Torhoutse jeugdraad nodigt gezinnen uit naar de ‘Busbar’ in Groenhovebos

In Groenhove een delegatie van de organiserende jeugdraad : bovenaan van links naar rechts Tijs Deheegher, Wannes Slosse en Tine Aelter en zittend Wouter Ocket en Heleen Vandekinderen. © Foto JS
Johan Sabbe

Op zondag 1 juli organiseert de stedelijke jeugdraad in Groenhovebos de tweede editie van de Busbar, een activiteit voor het hele gezin. Iedereen, jong en wat ouder, is vanaf 14 uur welkom voor een onbezorgde namiddag.

De West-Vlaamse betekenis van Busbar dient niet ver gezocht te worden: een bar bij het bus, het dialectwoord voor bos. Er wordt in de directe omgeving van Groenhovebos een lounge- en ginbar ingericht, waar de volwassenen bij een lekker glas kunnen verpozen.

Maar er is veel meer dan dat. Zo kan er levend tafelvoetbal gespeeld worden, zijn er spelletjes Kubb mogelijk, kunnen de aanwezigen genieten van een vers ijsje van Roomijs Buddaert en zijn er aan de foodtruck snacks verkrijgbaar voor de kleine of de grote honger.

En niet te vergeten: de kinderen kunnen op het gloednieuwe speelplein terecht. De aloude, in verval geraakte speelboot is verdwenen en door een eigentijdse boot vervangen, aangepast aan de vereisten waaraan speeltuigen moeten voldoen. Ook de populaire kabelbaan werd vernieuwd en er zijn speeltoestellen voor alle leeftijden bijgeplaatst, waaronder een klim- en klautercombinatie. Inschrijven voor het levend tafelvoetbal (teams van zes) kan via jeugdraad@torhout.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier