Torhoutse feestzaal Centrum wordt bijna zeker een nieuwe muziekruimte

25/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 23/05/18 om 12:31

De aankoop van de Loods Taillieu in de Ambachtstraat om er een centraal complex uit te bouwen voor de politiezone Kouter is nog niet rond. Blijkbaar blijft op het vlak van de prijs het water tussen eigenaar Infrax en potentiële koper Kouter te diep. Niettemin is de kans reëel dat beide partijen elkaar toch vinden en het politiegebouw er komt. Dus moet er gezocht worden naar een oplossing voor het Houtlands Harmonieorkest - de nieuwe naam voor De Jongelingskring - dat in de Loods Taillieu repeteert en er bij de komst van de politie weg moet. En wat blijkt? Die oplossing gaat in de richting van de leegstaande feestzaal Centrum in de Beerstraat. De stad is van plan om dat complex te huren.

Niet alleen het Houtlands Harmonieorkest zou in zaal Centrum kunnen repeteren, maar ook de aanverwante orkesten Houtlandse Benjamins en Houtlands Jeugdensemble. Plus: de volksharmonie Rhetorika zou er eveneens onderdak kunnen krijgen. Bovendien zou het restaurantgedeelte aan de straatzijde ingevuld worden door Tordale, dat er een sociaal restaurant van wil maken. En al is dat nog totaal niet zeker misschien vindt ook jazzclub The Black Cat er zijn nieuwe stek, nu café El Gato Negro eind dit jaar de deuren sluit.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!