Torhoutse buurt protesteert tegen de komst van 14 nieuwe huizen

14/09/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 12/09/18 om 18:00

Bouwpromotor Pieter Blomme heeft een verkavelingsaanvraag ingediend voor een stuk grond aan de Karel De Stoutelaan. Het Tohoutse bouwbedrijf wil op de grond - waarop vroeger één villa stond - 14 nieuwe woningen zetten. En dat stuit op buurtprotest. De bewoners vrezen vooral voor extra wateroverlast en trokken daarom met een petitie naar het stadsbestuur.

Je hebt petities en je hebt petities. Deze petitie werd ondertekend enkel en alleen door 56 bewoners uit de Karel De Stoutelaan, de Filips Van Kleefstraat, Gwijde Van Dampierrestraat en de Aartrijkestraat. "Kortom allemaal mensen die rond de blok wonen waar de 14 nieuwe woningen zouden komen. Zeker 90 procent van de bewoners heeft onze petitie ondertekend", klinkt het bij de initiatiefnemers Dorina Vansevenant, Chris Deketelaere, Carine Sinnaeve en Freddy Lowie uit de Filips Van Kleefstraat. "Wij hebben deze petitie bij onze klacht gestopt, maar wij zijn voor alle duidelijkheid niet de enige mensen die protest aantekenen tegen de bouwaanvraag. Ook veel van onze buren hebben een klacht ingediend."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!