Torhouts gezin start met Vespa-verhuur

Dochter Hanne en vader Eddy De Keukelaere op de twee mooie Vespa's van 125 cc die ze vanaf nu vanuit de Ieperse Heerweg verhuren. © Foto JS
Johan Sabbe

Eddy De Keukelaere en zijn dochter Hanne willen met een kleinschalig maar uniek initiatief bijdragen aan het toerisme en de vrijetijdsbeleving in de regio Torhout. Ze starten vanaf het komende weekend met het verhuren van twee Vespa’s. “Klein beginnen om hopelijk stelselmatig te groeien”, aldus Eddy.

Eddy (42) en zijn vrouw Heidi Vanneste (42) wonen samen met zoon Niels (16) en dochter Hanne (15) in de Ieperse Heerweg 64, meteen ook de landelijke uitvalsbasis voor de Vespa-verhuur.

85 euro voor een dag

“We hebben ervoor gekozen om Vespa’s van 125cc aan te kopen, dus de zwaardere modellen”, verduidelijkt Eddy, die in zijn vrije tijd onder meer in het Houtlands Harmonieorkest actief is (De Jongelingskring). “We hebben ze gekocht in de gespecialiseerde handelszaak Xclusive Bike op de wijk Sint-Henricus. We hebben voor de huurders ook helmen in diverse maten ter beschikking, van XS tot XL. Wel moet iedereen zelf voor handschoenen en beschermende kleren zorgen. Op termijn kopen we misschien nog enkele gps-toestellen, zodat de huurders vlot een toer kunnen uitstippelen.”

“Vanuit de Ieperse Heerweg kunnen ze probleemloos het Houtland, de kust en Brugge bezoeken. De huurprijs per Vespa bedraagt 85 euro voor een volle dag (van 10 tot 18 uur) en 55 euro voor een halve dag (van 10 tot 14 uur). In principe hebben we de Vespa’s elke dag ter beschikking, uiteraard na afspraak. Er moet ook een borg van 300 euro betaald worden. En de brandstoftank dient na de rit weer netjes gevuld te zijn. Op de Vespa’s is er ruim plaats voor een tweede persoon achterop.”

Rijbewijs noodzakelijk

Eddy en Hanne hebben hun project Vespa Houtland genoemd. “In september van vorig jaar zijn mijn vrouw Heidi en ik samen met een bevriend koppel – Jan Denolf en An Van Lierop – het Vlaamse Heuvelland gaan verkennen”, vervolgt Eddy. “We deden dat met Vespa’s die we in Ieper gehuurd hadden. We vonden dat zo’n leuke ervaring dat het idee rees om ook in Torhout met Vespa-verhuur te starten.”

“De vrijheid die je ondervindt als je met zo’n scooter langs landelijke wegen door de natuur rijdt, valt niet te beschrijven. Let wel: aangezien we zware Vespa’s van 125cc verhuren, dien je over een rijbewijs B van vóór mei 2011 te beschikken. Of anders moet je les volgen om je motorrijbewijs te halen.”

Elke dag van de week

Hanne heeft de stijlvolle lay-out van de flyers en de website voor haar rekening genomen. En Eddy behartigt de zakelijke kant van het initiatief. “In principe kan het huren elke dag van de week, vanzelfsprekend ook in het weekend”, besluit Eddy. “Ik geloof heel sterk in dit project. Als de Vespa’s niet verhuurd zijn, maken we zelf wel een toertje (lacht). Ons hele gezin is fan! Vespa Houtland moet een schot in de roos worden.”

Info: www.vespa-houtland.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier