Torhouts café Foelard straks in nieuwe handen

Nieuwe uitbater Jordy Buyse met zijn gezin bij café Foelard : echtgenote Stephanie Boret en hun zoontjes Warre (6 maanden) en Ferre (2,5). © foto JS
Johan Sabbe

In de nacht van oud naar nieuw ruilt niet enkel de kalender 2018 voor 2019, maar wisselt ook café Foelard van uitbaters. ‘De meisjes’ Liesbet Hauspie en Liselore Willemyns, die sinds januari 2012 de zaak runnen, geven om klokslag middernacht de tap door aan de nieuwe uitbater Jordy Buyse.

Jordy (29), die met zijn gezin in de Processiestraat in Eernegem woont, is vanaf dan de zaakvoerder van wat Foelard 2.0 zal heten. In principe baat hij het café op de Markt in zijn eentje uit, maar in haar vrije tijd zal zijn vrouw Stephanie Boret (26) hem assisteren. Ze hebben twee zoontjes, Ferre (2,5) en Warre (6 maanden).

Jordy, oorspronkelijk uit Oudenburg afkomstig, heeft zeven jaar bij de post achter de rug. Eerst heeft hij vier jaar nachtelijk postvervoer in Oostende verricht en de voorbije drie jaar werkte hij als postbode in Eernegem, waar zijn ronde er sinds kort definitief opzit. Vanaf nu focust hij fulltime op café Foelard 2.0. Stephanie is als uitzendconsulent al ruim drie jaar in dienst van Agilitas. Ze blijft die baan behouden, al zou ze haar man eigenlijk het liefst voltijds in het café willen bijstaan.

Beiden hebben flink wat horeca-ervaring opgedaan in de cafetaria Time Out van de sporthal in Eernegem, waar ze de voorbije periode via het systeem van flexi-jobs een centje bijverdienden.

Het concept behouden

“Ik droomde er al langer van om bpost vaarwel te zeggen en een eigen café te starten”, aldus Jordy. “Nu wordt die droom werkelijkheid. Dankzij mijn ervaring in de Time Out weet ik perfect waaraan ik begin. Dat we ons café omdopen tot Foelard 2.0 heeft zijn reden: zo kunnen we aangeven dat we een aantal nieuwe accenten leggen. Al hoeven de trouwe klanten van Liesbet en Liselore niets te vrezen. We zullen het concept dat de meisjes de voorbije jaren gestalte gegeven hebben, quasi intact behouden. Wel worden de openingsuren iets ruimer. Het café zal net als nu op dinsdag en zondag gesloten zijn, maar voortaan elke dag vanaf 14 uur tot de laatste klant openblijven. En op de woensdagse marktdag al vanaf 7.30 uur. Ook zullen we wat nieuwe hapjes introduceren.”

Café Foelard 2.0 is vanaf begin januari op de gebruikelijke dagen toegankelijk, al volgt er nog een officieel openingsweekend op 18, 19 en 20 januari met op vrijdag een avondfeest, op zaterdag om 16 en 20 uur een bierproeverij en op zondagmiddag een barbecue.

Op oudejaarsavond houden Liesbet en Liselore de zaak vanaf 23 uur nog een uurtje zelf open en geven precies om middernacht de fakkel aan Jordy door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier