Torhoutenaren starten uniek moestuin- en huiskamerrestaurant 'Diner sur Terre'

15/06/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 13/06/18 om 11:39

In en om hun huis in de Kortemarkstraat 85 zijn Annelies Vandendriessche en haar man Jeroen Wuylens met een uniek moestuin- en huiskamerrestaurant van start gegaan: 'Diner sur Terre'. Twee tot drie avonden in de week zijn gezelschappen van minimum zes en maximum tien personen er welkom om te genieten van een delicieus menu, vertrekkend vanuit de grote verscheidenheid aan verse groenten in de zowat 300 m² grote moestuin. "Puur en gezond, maar niet vegetarisch", zeggen ze. "We serveren ook vlees."

Annelies (31), die oorspronkelijk uit Gistel afkomstig is, is leerkracht Engels aan het Torhoutse VTI. Jeroen werkt in Innova Packaging Systems (IPS), de kunststoffabrikant in Ieper, de stad van zijn jeugd. "In het najaar van 2016 hebben we zo'n 300 m² van onze uitgestrekte tuin omgeploegd tot een op en top biologische moestuin", vertelt Annelies. "We telen er nu bekende, maar ook vergeten groentesoorten zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Om plagen te lijf te gaan, werken we samen met de natuur en ze...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!