Torhoutenaren starten uniek moestuin- en huiskamerrestaurant ‘Diner sur Terre’

Annelies Vandendriessche en Jeroen Wuylens in een klein stukje van hun gigantische moestuin. © Foto JS
Johan Sabbe

In en om hun huis in de Kortemarkstraat 85 zijn Annelies Vandendriessche en haar man Jeroen Wuylens met een uniek moestuin- en huiskamerrestaurant van start gegaan: ‘Diner sur Terre’. Twee tot drie avonden in de week zijn gezelschappen van minimum zes en maximum tien personen er welkom om te genieten van een delicieus menu, vertrekkend vanuit de grote verscheidenheid aan verse groenten in de zowat 300 m² grote moestuin. “Puur en gezond, maar niet vegetarisch”, zeggen ze. “We serveren ook vlees.”

Annelies (31), die oorspronkelijk uit Gistel afkomstig is, is leerkracht Engels aan het Torhoutse VTI. Jeroen werkt in Innova Packaging Systems (IPS), de kunststoffabrikant in Ieper, de stad van zijn jeugd. “In het najaar van 2016 hebben we zo’n 300 m² van onze uitgestrekte tuin omgeploegd tot een op en top biologische moestuin”, vertelt Annelies. “We telen er nu bekende, maar ook vergeten groentesoorten zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Om plagen te lijf te gaan, werken we samen met de natuur en zetten bijvoorbeeld loopeendjes of lieveheersbeestjes in. Vorig jaar zetten we tweemaal per week onze poort open voor de buurtbewoners, die verse biologische groentjes, scharreleieren of plantgoed konden komen kopen.”

Drie avonden per week

“Natuurlijk belandt al dat lekkers ook op ons bord”, vervolgt Annelies. “We zijn echte bon vivants en houden van eten. Maar het liefst gezond en seizoensgebonden. We zijn geen vegetariërs, maar bewuste eters. We kiezen daarom voor biologische producten en koken dikwijls met vleesvervangers. Ik kook bijzonder graag en Jeroen bedient op woensdag de klanten in restaurant Tropics op de Markt. Zo ontstond het idee om onze gerechten te delen met anderen. Meteen was Diner sur Terre geboren. Ik kook, Jeroen serveert de gerechten en bijhorende wijn.”

Het echtpaar heeft zijn concept al een aantal keer met succes uitgeprobeerd met familie, vrienden en kennissen, maar wil er nu een groter publiek mee bereiken.

“In het schooljaar zijn de groepjes van zes tot tien personen welkom op donderdag- en vrijdagavond en in de vakanties ook op dinsdagavond”, klinkt het. “We werken altijd met dagverse producten en serveren een verrassingsmenu, bestaande uit aperitief met hapjes, een voorgerecht, een hoofdgerecht, een dessert en koffie. Dit alles voor 45 euro per persoon, drank inbegrepen. Tijdens de maaltijd laten we onze gasten met rust, maar bij de koffie komen we even met hen kennismaken.”

Buiten naar binnen

Bij mooi weer wordt er op een van de twee terrassen in de tuin getafeld, bij regen uiteraard binnen.

“Je zou onze keuken experimenteel kunnen noemen, altijd vertrekkend vanuit groenten, maar zoals gezegd ook met vlees en vis. In onze tuin hebben we onder meer zestien soorten tomaten staan, vijf soorten courgettes, acht soorten boontjes en ook fruit, zoals frambozen. Verser en zuiverder kan niet. We zijn met alle documenten en regels in orde, ook wat de voedselinspectie betreft.”

“We halen buiten naar binnen”, vult Jeroen aan. “Diner sur Terre draait rond onze moestuin.”

Reserveren is uiteraard nodig. Dat kan via Facebook of telefonisch. Info: Facebookpagina ‘Diner sur Terre’ of 0477 13 91 81.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier