Torhoutenaar Pieter Embo (38) woont en werkt sinds 2014 in Peru

07/04/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 04/04/18 om 09:15

De uit Torhout afkomstige Pieter Embo woont sinds 2014 met zijn vrouw en hun twee kinderen in Peru, de republiek aan de westkust van Zuid-Amerika. Al ruim een jaar is hij in de hoofdstad Lima het lokale posthoofd van Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen. "Wat ik het meest aan Vlaanderen mis? De regen! Die heerlijke geur van de aarde na een zomerse bui."

Pieter is getrouwd met de uit Peru afkomstige Luisa Moreno Wong (42). Ze hebben een dochter Máxima (9) en een zoon Romeo (7). Pieter wordt op 17 april 38 jaar. Hij is in Torhout geboren, maar is in Handzame opgegroeid, waarna zijn ouders naar Torhout verhuisden. Als jongetje bracht hij zowat al zijn vakanties door op de intussen verdwenen boerderij van zijn overleden grootouders Daniël Ghesquière en Rachel Pollet in de Kortemarkstraat. Daar in de buurt woont zijn vader Luc Embo (64) nog altijd. Zijn moeder Monique Ghesquière is begin 2009 na een zware ziekte gestorven. Ze werd maar 51 jaar. Pieter heeft nog een jongere zus Karen (33).
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!