Torenkraan gestabiliseerd in Nieuwpoort, gemeentelijk rampenplan afgeblazen

12/11/17 om 20:32 - Bijgewerkt om 22:20

Door de hevige wind dreigde zondagavond een torenkraan om te vallen ter hoogte van de Meeuwenlaan. De badstad heeft het gemeentelijk rampenplan afgekondigd en in een straal van 150 meter de bewoners van enkele appartementsblokken geëvacueerd. Even na 21 uur kon het rampenplan weer afgeblazen worden.

Torenkraan gestabiliseerd in Nieuwpoort, gemeentelijk rampenplan afgeblazen

Nieuwpoort kondigde rond 18 uur zondagavond de gemeentelijke fase van het rampenplan af. Door het stormweer, dat gepaard ging met felle rukwinden, dreigde een torenkraan ter hoogte van de Meeuwenlaan omver te vallen. Een van de remmen van de kraan was afgebroken, waardoor die bij hevige rukwinden begint te draaien. "De kraan staat nog mooi stabiel, maar we kunnen toch het risico niet nemen, vandaar deze beslissing", zei burgemeester Geert Vanden Broucke.

De crisiscel in Nieuwpoort kwam samen en er werd een perimeter van 150 meter rond de torenkraan ingesteld. Alle gebouwen in deze zone werden geëvacueerd. Mensen konden terecht op een noodnummer en een speciaal mailadres.

Even na 21 uur was de situatie weer helemaal onder controle. Onder leiding van de aannemer kon de kraan gedraaid en gestabiliseerd worden. De bewoners van de vier appartementsblokken ter hoogte van de Meeuwenlaan kunnen terugkeren naar hun woonst. De aannemer blijft samen met een ploeg van de Politiezone Westkust en de brandweerzone Westhoek ter plaatse, maar de crisiscel wordt ontbonden. Ook het noodnummer is niet langer actief.

(Belga - foto's JTV)

Torenkraan gestabiliseerd in Nieuwpoort, gemeentelijk rampenplan afgeblazen

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!