Topzomer in Knokke-Heist, dankzij Zwin, cartoonfestival, Magritte en vuurwerk

11/10/17 om 10:07 - Bijgewerkt om 10:05

De dienst Toerisme Knokke-Heist maakte de cijfers van het zomerseizoen bekend. Ondanks het wisselvallige weer mocht men over een topzomer spreken.

Topzomer in Knokke-Heist, dankzij Zwin, cartoonfestival, Magritte en vuurwerk

"De toppers van afgelopen zomer brachten opnieuw heel wat bezoekers naar Knokke-Heist. De Magritte Experience haalde de kaap van 43 000 bezoekers en komt in het najaar terug met de Expo: Magritte en de zee", vertelt bevoegd schepen Anthony Wittsesaele.

"Het Internationaal Cartoonfestival lokte op zijn nieuwe locatie in deelgemeente Heist 88.204 bezoekers. Dat zijn er bijna 5.000 meer dan in 2016 wat een recordjaar was! Ondanks de barslechte weersvoorspellingen lokte het Internationaal Vuurwerkfestival meer dan 120.000 kijkers naar de Zeedijk.

Het aanbod aan evenementen werd ook deze zomer aangevuld door de attracties die het hele jaar door volk naar Knokke-Heist brengen. Musea en attracties zoals het Zwin Natuur Park, Sincfala en het For Freedom Museum openden afgelopen zomer 7 op 7 hun deuren om tal van geïnteresseerden te verwelkomen. Het Zwin Natuur Park haalde deze zomer evenveel bezoekers als tijdens hun recordjaar in 2016. Het zwembad Sportoase Duinenwater noteerde een stijging van 21% bezoekers ten opzichte van vorige zomer, wat neerkomt 63.412 bezoekers."

(DM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!