Topsporters met leukemie als tegenstrever

20/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 19/04/18 om 09:47

Miguel Van Damme (24) kan dit weekend twee keer juichen: de kampioenviering met Cercle Brugge en de eerste verjaardag van zijn genezing van leukemie. Voor Lindsey De Grande (28), die andere West-Vlaamse sporter met leukemie, is dat nog niet aan de orde. "Ik krijg amper een lening, geen schuldsaldoverzekering. De banken geloven niet dat ik oud zal worden of mijn lening kan afbetalen. Heel confronterend", zegt Lindsey.

Een tattoo van Think-Pink op zijn linkerarm. Aan niets anders kan je merken dat Miguel Van Damme maandenlang tegen leukemie moest vechten. Nooit eerder stond de keeper van Cercle Brugge zo scherp als nu. "Conditioneel, gewicht, vetpercentage, kracht: ik ben volledig de oude, en zelfs sterker. Enkel mijn sprongkracht moet nog beter. Van zodra ik genezen werd verklaard exact een jaar geleden greep ik meteen mijn sporttas, trok ik naar de training en nam ik een diëtiste onder de arm. Ik ben bijna terug, al moet je met leukemie altijd een slag om de arm houden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!