Topontwerper tekent de auto van Dominiek

De unieke creatie voor de topman in Italië. Chocolatier Hannes en het echtpaar lieten het woensdagochtend bewonderen. Het fotoboek van zijn Z4 staat erbij. (Foto MVD)
Redactie KW

Woensdagmiddag stapten Dominiek Vanhoolandt en echtgenote Isabelle Labeeuw uit de Koekoekstraat op het vliegtuig richting Turijn. “Daar huren we een wagen en rijden naar een dorpje met 57 inwoners voor een afspraak met kunstenaar en auto-ontwerper Chris Bangle”, glundert Dominiek.

Voor Dominiek gaat zo een droom in vervulling. “Chris Bangle, een Amerikaan die in Italië woont, is de ontwerper van het kunstige in de lijnen van BMW, Rolls Royce en Mini. Net daar heb ik al vele jaren een passie voor. Chris Bangle is in de auto- en designwereld meer dan bekend en tekende ook de lijnen voor mijn eigen BMW Z4. Ik kocht deze wagen een twaalftal jaar geleden. De Z-reeks is tijdloos en net dat trok en trekt mij aan. De technische kant van bijvoorbeeld de motor is niet mijn sterkste punt maar qua lijnen en details weet ik alles.”

De buik van BMW

De passie voor zijn Z4 en het befaamde Duitse automerk dreef Dominiek in november naar het bekende en bijzondere BMW-museum in Munchen. “Ik reed er met mijn eigen wagen tot ‘in de buik’ van BMW. Daar staat onder meer de BMW 507 van Elvis Presley. Ik had mijn luxueuze fotoboek over mijn wagen mee tijdens het bezoek en dat werd in het museum afgestempeld, ik was zeer tevreden.”

Het bezoek intrigeerde Dominiek dermate dat hij nog tijdens de terugreis een nieuw plan smeedde. “Ik wilde alles in het werk stellen om de ontwerper van mijn Z4 te ontmoeten en mijn fotoboek te laten handtekenen. Maar Chris Bangle bereiken was een bijna onmogelijke opdracht.” Maar toch lukte het. “Via internet belandde ik bij een Hongaarse fotograaf die veel voor Bangle werkt.”

Chris Bangle is in de autowereld bekend als topontwerper van BMW

“Door die man herhaaldelijk te mailen en telefoneren, bracht hij mij via mail in contact met Bangle. Er kwamen mails heen en terug en ik stelde via zijn secretariaat voor mijn fotoboek met de post op te sturen en te laten ondertekenen. Dit vond men in Italië niet goed, maar daarna kwam de uitnodiging om naar zijn woonplaats te gaan.”

Een Amerikaan in Italië

Dominiek wist niet wat hij op zijn mail las. “Ik was op het moment dat ik de e-mail kreeg in de bibliotheek van Deerlijk en twijfelde geen moment om de voorgestelde datum te accepteren. Ik keek op internet voor vliegtuigtickets en de rest van de schikkingen werden in korte tijd genomen. Isabelle en ik regelden een verlofperiode en vrijdagnamiddag 2 februari ontmoeten we Bangle.”

Dominiek en Isabelle woensdagochtend net voor hun vertrek naar Italië, bij hun BMX Z4 met het fotoboek en het chocoladegeschenk. (Foto MVD)
Dominiek en Isabelle woensdagochtend net voor hun vertrek naar Italië, bij hun BMX Z4 met het fotoboek en het chocoladegeschenk. (Foto MVD)

De Z4-fanaat loopt er gelukkig bij en wilde zelf ook voor iets unieks zorgen. “De kunstenaar-ontwerper wil ik uiteraard met iets verrassen. Ik liet Hannes D’Heedene, een chocolatier met bijzondere handigheid, een geschenk samenstellen. Ook hij heeft een passie en zet met deze creatie onze gemeente Deerlijk bij een toppersoon op de kaart.” Dominiek laat het kunstboek over zijn Z4 en ook zijn wagen handtekenen. Hiervoor neemt hij een onderdeel van zijn wagen mee naar Italië om het te laten signeren, een nieuw hoogtepunt in de beleving van zijn passie.

(MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier