Tope vzw opent petanquebaan in Ruddervoorde

Het eerste spelletje werd vrijdagnamiddag gespeeld door burgemeester Jan de Keyser en de vrouwelijke schepenen Els Roelof, Katrien Talloen en Delphine Roels. © GST
Redactie KW

Tien maanden na de opening van het sociaal huis De Pastorie in Ruddervoorde heeft vzw Tope een nieuwe uitdaging aangegaan. Na de afwerking van het zonneterras in de vroegere tuin is nu ook de petanquebaan officieel in gebruik genomen.

“We hebben een mooie tuin en we zijn in een tijd gekomen dat mensen meer bewegen of willen bewegen. Omdat we hier een laagdrempelig werking hebben, kunnen we nu de mensen de kans bieden om hier te komen spelen, zonder zich in te schrijven in clubverband”, aldus Lisette Vandeputte.

“Ook voor onszelf hebben we uitgemaakt dat we veel meer willen bieden dan enkel een koffie. We willen de mensen actief bezighouden en laten genieten van dit spel. Zelf hebben we Willy Smessaert van Okra Oostkamp uitgenodigd om de trekkers van Tope het spel aan te leren, waarna we daarna zelf in staat zullen zijn om de mensen te begeleiden om petanque volgens de spelregels te spelen.”

Het eerste spelletje werd vrijdagnamiddag gespeeld door burgemeester Jan de Keyser en de vrouwelijke schepenen Els Roelof, Katrien Talloen en Delphine Roels, waarbij de burgemeester zich toch profileerde als de betere speler.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier