Topdag: tot 790.000 mensen aan de kust

03/08/18 om 15:28 - Bijgewerkt om 15:31

De kust telt op piekmomenten drieënhalf keer meer mensen dan normaal. Waar de tien kustgemeenten 220.000 inwoners tellen, loopt dat op een absolute topdag op tot 790.000 aanwezigen of ruim drieënhalf keer meer dan het inwonersaantal. Dat blijkt uit cijfers van Westtoer. De volksverhuizing verschilt wel van kustplaats tot kustplaats: spreekt Blankenberge van vier tot zelfs vijf keer meer mensen, het veel grotere Oostende ziet het aantal aanwezigen in de stad op topdagen iets meer dan verdubbelen. Maar echt bevreesd is de kust daar niet voor.

Westtoer spreekt van een recordmaand juli, met 3,5 miljoen dagtoeristen, 20% meer dan vorig jaar, en een bezetting van 90 tot 95% in de hotels. In het topweekend van 21 en 22 juli zakten maar liefst 300.000 dagtoeristen af naar de kust. Maar op een piekmoment aan de kust, hoeveel keer meer mensen zijn er dan dan de normale bevolking? We zochten het voor u uit.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!