Topchef Willem Hiele uit Koksijde: "Een Michelinster? Voor mijn jongens zou dat mooi zijn"

15/03/19 om 07:15 - Bijgewerkt op 14/03/19 om 14:16

Topchef Willem Hiele (37) is een eigenzinnige culinaire topper aan de kust. In het vissershuisje van zijn familie in Koksijde wil hij mensen emotioneren met zijn gerechten. "Het is niet de bedoeling na elke 'pla' sigaretten te 'smoren'. Het is de bedoeling dat je elk gerecht laat binnenkomen", zegt hij onomwonden. En binnenkomen, dat doet hij ook op de Mercator.

Op een zonnige lentedag komt Willem Hiele met zijn vrouw Shannah de Mercator opgewandeld. Ze werken samen in het restaurant, maar dat is vandaag dicht en dus genieten ze samen van een dagje vrij. Willem en Shannah, dat zijn twee handen op één buik. "Ik ben de creatieveling, mijn vrouw is de manager", zegt Willem. "Shannah is een raket. Niet normaal. Ongelooflijk intelligent, dynamisch, de moeder van alle gasten." En dat merken we. Ook al kan Willem het goed zeggen, soms neemt Shannah het gesprek vastberaden over.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!