Tonny Verhaeghe trotse eigenaar van 1.111ste fietslabel in Kuurne

Zaterdag werd Tonny Verhaeghe (56) letterlijk in de bloemetjes geplaatst nadat hij zijn fiets liet labelen door de politiezone Vlas. © BRU
Redactie KW

Sinds 2016 worden op regelmatige tijdstippen fietslabelacties georganiseerd door de politiezone Vlas in Kuurne. Ook afgelopen weekend, tijdens de Artmarkt en braderie, was dit opnieuw het geval. Een van de personen die zaterdag zijn fiets kwam aanbieden om te laten labelen was de 56-jarige Tonny Verhaeghe.

Wat de man echter niet wist was dat hij de 1.111ste fietseigenaar was die deze beslissing nam sinds de actie twee jaar geleden van start ging. Naast een fietslabel op zijn fiets werd Tonny ook ‘letterlijk’ in de bloemetjes geplaatst door het gemeentebestuur en de politiezone.

In het verleden vonden reeds fietslabelacties plaats aan de bibliotheek, het zwembad, in Spes Nostra, op de Sint-Pietersfeesten en aan het jeugdcentrum. Een gelabelde fiets wordt minder snel gestolen dan een niet gelabelde fiets. Omgekeerd zorgt de label er daarnaast ook voor dat een verloren fiets sneller terug kan gegeven worden aan de rechtmatige eigenaar. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier