Toneelgroep Kartoesj uit Beveren-Leie brengt Almost, Maine in OC ‘t Klokhuis

Cindy Anckaert en Stefanie Delanghe van toneelgroep Kartoesj voeren kleine toneeltjes, stukjes en fragmenten rond liefde op. © HDV
Redactie KW

Toneelgezelschap Kartoesj staat binnenkort weer op de planken in ontmoetingscentrum ‘t Klokhuis aan de Kerkdreef. Dit keer brengen ze het stuk ‘Almost, Maine’ van John Cariani in een regie van Nadine Vanvossem. De productie bestaat uit allemaal kleine toneeltjes, stukjes en fragmenten rond het thema van de liefde.

De première is voorzien voor zaterdag 24 november om 20 uur. Er zijn ook nog opvoeringen op zondag 25 november om 15 uur, woensdag 28 november, vrijdag 30 november en zaterdag 1 december telkens om 20 uur.

Kleine verhalen

“Kartoesj koos dit keer voor een stuk dat bestaat uit verschillende kleinere delen, scènes die alle aspecten van de liefde belichten“, verduidelijken spelers-leden van de groep Stefanie Delanghe en Cindy Anckaert. “Alles speelt zich af in de kleine, mythische stad Almost in Maine. Een vreemde situatie is het daar, op die plek waar Cariani zijn personages neerplant. Het stadje ligt zo ver in het noorden dat je het eigenlijk niet meer in de Amerikaanse staat Maine kunt vinden maar in Canada. En de bewoners? Die slagen er maar niet in om iets georganiseerd te krijgen. Complete chaos, dus. En ook: braakland, niet-georganiseerd gebied. Het is eigenlijk altijd ‘bijna’, ‘net niet’. Vandaar de titel.”

Regisseur Nadine Vanvossem, freelancer, koos voor de volgende spelers: Marec Vanommeslaeghe, Lisa De Cabooter, Jency De Clercq, Sarah Vermeulen, Birgit Claes, Gundy Rigolle, Lisa Tijtgat, Julie De Clercq, Cindy Anckaert en Brecht Vanommeslaeghe. Dat is een flinke bezetting, goed voor een pak personages. Elk met zijn eigen leventje bezig en soms ook met dat van een ander.

“Kartoesj is nu een viertal jaren goed bezig en telt 40 leden waarvan zeven die het bestuur vormen”, aldus Stefanie Delanghe en Cindy Anckaert. “Het is een gezelschap dat bestaat uit een goeie mix van leeftijden, een toffe bende die graag voor het publiek goeie toneelstukken brengt.”

Telkens andere spelers

“Het gezelschap werkt altijd met gastregisseurs, vooral om zelf veel bij te leren. En elk jaar wisselen we van genre: soms een komedie, soms wat ernstigers. Daarnaast willen wij iedereen van de groep aan bod laten komen. Vandaar dat er elk jaar andere spelers op de planken staan.”

“Met onze voorstellingen bereiken wij gemiddeld 500 toeschouwers. Dat aantal willen wij laten toenemen. Dat is voor de toekomst een mooie uitdaging.”

Kaarten kosten 8 euro en kan je bekomen via 0496 37 88 91 of kartoesjreservatie@gmail.com. (DJW)

Info: www.kartoesj-toneel.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier