Tombroekkoerse in Rollegem ontvangt juniores

De medewerkers van Tombroekkoerse kijken reikhalzend uit naar de komst van de talentvolle renners. © EDB
Redactie KW

De tweede editie van GP Tombroek voor U19 vindt zaterdag plaats. Deze interclub voor juniores maakt deel uit van de nationale kalender. De renners krijgen niet alleen ruim 100 kilometer voor de wielen, onderweg moeten ook vijf bergjes overwonnen worden.

Er wordt zaterdag in totaal 118 km gereden. Er zijn twee lussen door Kooigem, Sint-Denijs, Rollegem en Moeskroen en er worden ook zes plaatselijke rondes van 10,8 km gereden. “In de Tombroekstraat kan je dus zo maar eventjes genieten van acht passages”, stelt secretaris David Delva. “Er is ook een koerskaravaan van om en bij de vijftig voertuigen.”

Aan de koers is dit jaar ook een bergprijs verbonden. “Er zijn vijf hellingen op het parcours, zoals ‘de Beiaard’, de kasseistraat die naar de Leuzestraat loopt, ‘t Kruiske in Bellegem en de Industrielaan in Moeskroen. Mydibell neemt de sponsoring van die bergprijs voor zijn rekening.”

Zaterdag komen 25 ploegen van zes coureurs. “Met die 150 renners is de volledige top van België in Rollegem. Er nemen ook drie buitenlandse ploegen uit Noorwegen, Schotland en Nederland deel. Naast ons bestuur van tien mensen zijn er ook rond de zestig losse medewerkers in de weer om nadars te plaatsen, lunchpaketten te maken en te verdelen en rond te rijden met busjes. Los daarvan hebben we nog 110 seingevers nodig”, aldus David nog.

Kindervriend

Tombroekkoerse werkt voor de Grote Prijs samen met De Kindervriend die haar accommodatie ter beschikking stelt van de koers. “De vergaderingen met de Belgische bond vinden daar plaats, de permanentie van de koers is er gehuisvest en ook de inschrijvingen en briefings van koersleiders en chauffeurs gebeuren in de gebouwen van De Kindervriend.” Tombroekkoerse kijkt ondertussen ook uit naar een activiteit op maat van de kinderen en jongeren van De Kindervriend. (Els Deleu)

Info: GP Tombroek op zaterdag 7 april – officieuze start om 14 uur in de Tombroekstraat in Rollegem, aan kantoor Dekimpe-Vandenberghe op Bellegemplaats in Bellegem wordt het officiële startschot gegeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier