Tom Vanwynsberghe is al 16 jaar de drijvende kracht achter Sleuterrock

13/04/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 10:11

Dit weekend vindt de zestiende editie van Sleuterrock plaats aan het Kerkplein in Oeselgem. Na jaren van tributebands is het dit keer de beurt aan verschillende liveacts om het hart van het publiek te veroveren. De man die al sinds de eerste editie van Sleuterrock in 2003 alles in goede banen helpt leiden, is Tom Vanwynsberghe (35).

Eerst even een kleine geschiedenisles: nog voor Sleuterrock was er al Sleutelrock. Een klein muziekfestivalletje dat in 1992 door de Oeselgemse Chiro boven de doopvont werd gehouden. In vijf jaar tijd passeerden bands als Belgian Asociality, Ashbury Faith en Evil Superstars er de revue, maar in 1996 was het over en uit. "Met een groep oud-Chiroleden besloten we toen het festival onder de naam Sleuterrock nieuw leven in te blazen", vertelt Tom. "Dat was toen nog met een vrij podium en uiteraard met de bekende formule van tributebands. In de loop der jaren passeerden er heel wat van die coverbands de revue, maar na zestien edities vonden we het tijd om het stuur eens van richting te veranderen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!