Toeristische blikvangers van het Brugse Ommeland in nieuw magazine

Redactie KW

Westtoer presenteert een nieuwe waaier aan vakantiemogelijkheden in het Brugse Ommeland. Expeditie Bulskampveld en maar liefst negen mini-vakantieformules bieden je de kans om de regio te verkennen op een eigentijdse en avontuurlijke manier.

‘Brugse Ommeland – minivakanties, maxiplezier’ prijkt op de voorpagina van een rijk geïllustreerd magazine dat dit stukje West-Vlaanderen aanprijst als uitgelezen bestemming voor allerlei boeiende vakantietrips.

Met een knipoog naar recente pleidooien omtrent toerisme met een beperkte ecologische voetafdruk, ging algemeen directeur Stefaan Gheysen graag in op ‘Expeditie Bulskampveld’. Het betreft een reeks wandellussen die mikken op bezoekers met kinderen. De zomer vat aan met de opening van de drie eerste wandeltrajecten die het jonge volkje uitdagen om de natuur spelenderwijs te ontdekken. “Vanaf eind juni kan je daarvoor niet alleen op pad in Provinciedomein Bulskampveld”, verduidelijkt Stefaan Gheysen, “Ook in Kruiskerke, een dorp nabij Ruiselede en in Sint-Pietersveld in Wingene kan je op verkenning. In het najaar wordt dat aanbod met nog twee nieuwe wandelroutes aangevuld!”

Bosbaden

Met niet minder dan negen mini-vakanties die Evy Van Schoorisse, regiomanager van het Brugse Ommeland, voorstelde ben je minstens het hele zomerseizoen zoet. Dat gaat van een aloude autoroute langs de landwegen rond Tielt tot een meerdaagse wandeltrektocht waarbij je bagage voor jou van het ene bed & breakfast-adres naar het andere wordt gebracht. “Bosbaden is dan weer een heel nieuw concept dat ons leert om tijdens een bewust-trage boswandeling alle zintuigen uit te dagen om het bos ten volle te ervaren”, gaat Evy voort. “Een buitenkans om onze eigen batterijen op te laden en voor één keer niet die van onze gsm!”

Gruuthusemuseum

Met het Damse straatmuziekfestival en Vélo Baroque stellen Damme en Brugge zich graag voor als zomerse bestemmingen voor muziekliefhebbers en uiteraard is er in de hele regio een uitgebreid aanbod aan vakantieverblijven. Dat gaat van het vakantiehuis voor twee tot de grotere accommodatie waar je met 70 personen kan overnachten. Sabien Lahaye-Battheu, kersvers gedeputeerde voor toerisme, vult aan dat ook wordt uitgekeken naar een handvol op stapel staande initiatieven, waarbij vooral de lang verwachte opening van het gerestaureerde Guuthusemuseum opvalt.

Het nieuwe vakantiemagazine kan via www.brugseommeland.be worden besteld of gedownload. Brochures en kaarten zijn gratis verkrijgbaar bij de diversie Diensten voor Toerisme, waar je ook fietskaarten kan aankopen. (PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier