Toeristisch seizoen gaat in Torhout van start met… potten sanseveria’s

Maandag bij de opening van het toeristisch seizoen v.l.n.r. de schepenen Elsie Desmet en Lieselotte Denolf, Evy Van Schoorisse (regiomanager Brugse Ommeland) , Michiel Mestdagh (Toerisme Torhout), Friese Landuyt (beeld-ambassadeur), Thomas D'hiet (verantwoordelijke evenementen) en Olivier Allaert (Toerisme Torhout). © Foto JS
Johan Sabbe

Maandagavond werd in de negentiende-eeuwse kapel van Ten Walle het nieuwe toeristische seizoen op gang getrokken. Torhout beschikt voortaan over de mooie inspiratiebrochure ‘Lekker dichtbij’ en speurt naar Sansuggestia’s.

Drie sprekers lichtten de toeristische initiatieven toe: Olivier Allaert (Toerisme Torhout), Evy Van Schoorisse (regiomanager Brugse Ommeland) en Lieselotte Denolf (schepen van Toerisme).

In de volle kapel genoten de aanwezigen vooraf van de jazzy muziek door Bonjour Eddy en nadien van de hapjes uit de foodtruck Le Vagabond. Origineel was de vraag naar Sansuggestia’s: toeristische ideeën en suggesties. Die konden bij de ingang van de kapel letterlijk geplant worden in bakken met sanseveria’s of vrouwentongen.

Evy Van Schoorisse lichtte de toeristische hoogtepunten voor het komende seizoen toe en noemde het Kasteel Wijnendale en de bijhorende bossen een van de absolute toeristische trekpleisters. Om cultuur en geschiedenis op te snuiven, maar net zo goed om in de natuur te fietsen en te stappen.

Mobilhomes en minigolf

Schepen Lieselotte Denolf gaf uitleg bij het project van de Torhoutse beeldambassadeurs. Dat zijn stadsgenoten die met sprekende foto’s hun stad mee op de toeristische kaart zetten. Enkele van die foto’s prijken in de nieuwe toeristische brochure Lekker dichtbij.

“Gelijktijdig met de nieuwe stadswebsite is er een nieuwe toeristische website in de maak”, zei de schepen. “Het is belangrijk om onze stad met alle mogelijke middelen te promoten. We zetten alvast in op diverse toeristische fronten. Zo komt er vlakbij het Kasteel Wijnendale een volledig uitgeruste parking voor mobilhomes. We zorgen tevens voor een meer kindvriendelijke invulling van het kasteelmuseum en straks zullen gezinnen er op zondag kunnen komen minigolfen.”

De tweede editie van Santeboetiek moet komende zomer in en om het Kasteel Ravenhof een voltreffer worden. Met boeiende pop-upzaken en een link naar de zomertentoonstelling in het Museum Torhouts Aardewerk. “Voorts heeft onze stad heel wat te bieden voor fietsers en wandelaars”, aldus nog Lieselotte Denolf. “Vanaf half augustus zijn er ook evenementen voorzien in het kader van honderd jaar Groote Oorlog.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier