Toeristenboot Lamme Goedzak blijft rondjes varen op Damse Vaart

De boot zoekt al een jaar vruchteloos een nieuwe eigenaar. © MM
Redactie KW

Goed nieuws voor Damme en het plaatselijk toerisme: toeristenboot Lamme Goedzak zal ook komende zomer uitvaren. De boot zoekt nochtans al een jaar vruchteloos een nieuwe eigenaar.

“De zoektocht verloopt zeer moeizaam. Nochtans is de boot in zeer goede staat. In afwachting van een koper, zullen we komende zomer zélf blijven varen. Het is de enige optie”, zegt eigenaar Christian Claeys.

Het idyllisch beeld van de Lamme Goedzak op de Damse Vaart spreekt al decennialang tot de verbeelding. Ook komende zomer kunnen toeristen over het water pendelen tussen Brugge en Damme. “Ik blijf verder varen”, bevestigt eigenaar Christian Claeys. De 65-jarige Gentenaar is naar eigen zeggen ‘verliefd’ op de boot. Toch zoekt hij al meer dan een jaar een nieuwe eigenaar. “Het probleem is dat niet veel mensen nog de stap naar een eigen zaak durven zetten”, zegt Claeys.

“De Lamme Goedzak is nochtans in zeer goede staat. Ook de onderhouds- en brandstofkosten vallen mee. Toch blijft het zoeken naar een geschikte overnemer.” Eén van de voornaamste redenen valt waarschijnlijk te vinden in het feit dat de boot tijdens de wintermaanden niks opbrengt.

Extra publiciteit

Vanaf 1 april vaart de toeristenboot – met een capaciteit van 170 personen – opnieuw uit. “Ik blijf personeel voorzien zolang er geen koper is”, zegt Claeys. “Voor het komende zomerseizoen hebben we extra publiciteit gemaakt. Zo hopen we nog meer volk te lokken. Misschien dat kopers dan zien dat de boot wel degelijk rendabel is.”

Vorig jaar draaiden gesprekken met het stadsbestuur van Damme als kandidaat-overnemer op niks uit. Burgemeester Joachim Coens (CD&V) wil echter niet alle bruggen opblazen. “Het klopt dat we hebben gevraagd om eerst de private markt af te speuren op zoek naar een overnemer. Dat betekent niet dat er in de toekomst niet meer kan gesproken worden.”

In afwachting kunnen dagtoeristen blijven genieten van de boottocht.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier