Toerisme in Zonnebeke blijft groeien

Bart D'Hulster (diensthoofd toerisme), Steven Vandenbussche (MMP 1917) en Evelyne Osaer (toerisme) zijn alvast klaar voor 2019. © ZB
Redactie KW

Nu de vier herdenkingsjaren van 100 jaar Grote Oorlog voorbij zijn blijft de gemeente Zonnebeke toch nog verder inzetten op dit gegeven.

Speciaal dit jaar is wellicht de openstelling van de kerktoren, die in vier verdiepingen het vroegere Zonnebeke tot op heden verbeeld, incluis de oorlogsjaren voor en na. Vanop de 46 meter hoge toren heeft men een uitstekend uitzicht over de Ieperboog en de slagvelden van Passendale.

Ook het MMP 1917 blijft verder innoveren en wil met tijdelijke tentoonstellingen de aandacht van de bevolking en de toeristen blijven versterken. Dit jaar zal er ook nog meer ingezet worden met samenwerking van de plaatselijke horeca. Het feit dat er nu in totaal 33 plaatsen zijn waar men kan overnachten op de gemeente kan dit maar bevestigen.

Tweejaarlijkse Heksenstoet

Voor de dienst toerisme komen ook de traditionele activiteiten aan bod zoals de zoektochten die gepland staan in en rond Zonnebeke zoals de wandeltochten, erfgoeddag, dag van het park, ea. Hoofdbrok voor het toerisme dit jaar is uiteraard de tweejaarlijkse Heksenstoet de laatste zondag van juli die de vorige keer meer dan 30.000 dagtoeristen naar Beselare bracht.

Naast het oorlogstoerisme wil de gemeente meer dan voorheen inspelen in heksentoerisme, kaas-, landschap- en natuurbeleving, want de gemeente beschikt over heel veel wandel- en fietslussen die perfect aansluiten aan het fietsnetwerk Vlaanderen.

Verder staat ook de invulling van het tweede deel van het kasteeldomein in de startblokken en worden de plaatselijke verenigingen zoveel mogelijk betrokken bij diverse activiteiten. Voor de gemeente Zonnebeke kondigt 2019 zich bijgevolg net als in 2018 aan als een druk toeristisch jaar, waar er wel iedere week op een of andere deelgemeente wat te doen is.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier