Toerisme Grensleie trapt boottochtjes af met Italiaanse toets

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Ook deze zomer pakt Toerisme Grensleie uit met een afwisselend boottochtenprogramma. De toeristische diensten van Menen, Wervik en Wevelgem slaan daarvoor de handen in elkaar. Beginnen doen ze met een Italiaans getint tochtje.

De eerste boottocht vertrekt op zondag 8 juli: “De start ligt in Menen en met een glas prosecco in combinatie met heerlijke hapjes en passende muziek, zit je meteen in de juiste sfeer. Onder de noemer ‘in modo Italiano’ brengen we de zuiderse zomer naar de Leie”, vertelt Meens schepen Laurent Coppens. Verder op de tocht schotelt de huiskok een verse Italiaanse maaltijd voor. Het aperitief wordt aangeboden door de drie toeristische diensten, na de boottocht kan je genieten op kunstenfestival Salto in het Meense stadscentrum.

Een week later, op zondag 15 juli, staat het boottochtje in teken van Wervik 2050. “Die tocht vertrekt vanop de groene oevers van de Leie in Harelbeke en brengt je helemaal naar de Tabakstad. Onderweg geniet je van de Breugeltafel, in Wervik ontdek je alle activiteiten voor de grote verjaardag.” Vertrekken kan met de bus vanuit Wervik, Menen en Wevelgem, ‘s avonds brengt diezelfde bus je terug naar Harelbeke.

Nog deze zomer: een boottochtje vanuit Menen naar Waregem gekoppeld aan een bezoek aan het Regenboogstadion, de thuishaven van eersteklasser SV Zulte Waregem (14 augustus), een ontspannende rondvaart voor 55-plussers vanuit Wevelgem (4 september) en een relaxte trip naar het Noord-Franse stadje Wambrechies (8 september).

Het gevarieerde zomerprogramma vindt plaats op de pas gerenoverde boot Mimino. (Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier