Toekomstig woonproject Hellestraat in Wervik in stroomversnelling

Redactie KW

De WVI en stad Wervik realiseren een nieuwe verkaveling langs de Hellestraat, Ooststraat en de Loskaaistraat. De plannen voor het toekomstig woonproject – dat 42 vrije kavels telt – bestaan al een tijdje, maar zitten nu in een stroomversnelling. Dat laat de WVI weten in een persbericht.

“Ter voorbereiding van de verkaveling werden de bestaande gebouwen op de gronden van het gemeenschapsonderwijs in de Hellestraat, het gewezen derde voetbalterrein in de Ooststraat en de gewezen atletiekpiste in de Loskaaistraat gesloopt”, staat te lezen in het persbericht de West-Vlaamse Intercommunale vandaag verspreidde. “Het was wachten tot september 2016 alvorens de leerlingen van basisschool De Horizon en de Grenslandschool hun intrek konden nemen in de nieuwbouw, waarna ook de schoolpaviljoenen in de Hellestraat konden worden afgebroken.”

Archeologisch onderzoek

“Vervolgens werden in augustus 2017 de proefsleuven voor het archeologisch vooronderzoek getrokken waarbij er archeologische grondsporen werden aangetroffen. Zo is verder archeologisch onderzoek in de vorm van een opgraving nodig. Het gaat in totaal over een oppervlakte van ca. 16.000 m². Gezien de uitgestrektheid van de archeologische site en de omvang van de geplande ingreep is behoud in situ uitgesloten. De opgraving zal vermoedelijk in februari 2018 worden uitgevoerd.

Met dit betaalbaar aanbod willen we vooral jonge gezinnen aantrekken

“We moeten nog wachten op het archeologisch vervolgonderzoek alvorens we kunnen starten met de aanleg van de wegen”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. “Momenteel worden de documenten voor deze aanbesteding opgemaakt door WVI, waarna een aannemer zal worden aangesteld om de werken uit te voeren. We verwachten in september 2018 te kunnen starten met de aanleg van de wegen.”

Zomer van 2019

Begin september zal WVI samen met de stad Wervik een infovergadering organiseren voor zowel omwonenden als geïnteresseerden. “Indien we de huidige timing kunnen aanhouden, hopen we te starten met de verkoop van de loten voor de zomer van 2019“, zegt schepen Bert Verhaeghe. “Op de gewezen sportterreinen staan 42 woningen gepland. Daarbovenop worden een tiental sociale koopwoningen geïntegreerd in de verkaveling. Met dit betaalbaar aanbod willen we vooral jonge gezinnen aantrekken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier