Tobbedansen met Linde Merckpoel in Machelen

Tobbedansen met de organisatoren: Arno Moerman, Laura De Willemacker, Wouter Desmet, Mattias De Jaeger, Laurens Stanssens, Dries Van Rechem, Baptist Gevaert en Louis Verdonckt. © MVW
Redactie KW

Ook dit jaar slaan Chiro Machelen en KAJ Machelen de handen in elkaar om van Tobbedansen, op zaterdag 1 september op het Leieplein aan Machelenput in Machelen-Zulte, een aantrekkelijk gebeuren te maken.

Wat is nu het opzet van Tobbedansen? De deelnemers rijden met een zelf in elkaar geknutselde tobbe van een schans naar beneden en proberen zo snel mogelijk de bel te bereiken.

40 deelnemers

“We zijn klaar voor de 26ste editie en willen het succes van 2017 evenaren”, zegt Arno Moerman namens de organisatoren.

“De deelnemers beginnen vanaf 14.30 uur aan de opdracht die er in bestaat om zo snel mogelijk van de schans naar beneden te gaan en aan de bel te trekken. Deze hangt op 3,5 meter hoogte. 40 deelnemers strijden voor de overwinning.”

“We willen er dus weer een lap op geven. De jubileumeditie van vorig jaar, met 2000 toeschouwers, heeft geleerd dat wij met ‘Tobbedansen’ nog jaren kunnen doorgaan.”

Kankeronderzoek

“Dimitri Van Vynckt, Sabine Verstraete en een afgevaardigde van CRIG (kankeronderzoeksinstituut Gent) zetelen in de jury. Een deel van de opbrengst gaat immers naar het kankeronderzoekinstituut.”

“Zoals de vorige jaren is de presentatie in handen van een BV. Linde Merckpoel(Studio Brussel) is weer van de partij. Zij brengt Jonas Decleer, een collega van studio Brussel, mee. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier