Tinekesfeesten gaan onder vriespunt

Winnaars Nine Windels en Tom Declercq van de schattenzoektocht. © LL
Redactie KW

Het thema voor de Tinekesfeesten in het tweede weekend van september is de winter. Dat maakten de organisatoren gisteren tijdens de Tinekesrun bekend.

Na de mythische wereld vorig jaar mogen de kandidates van de 52ste verkiezing Tineke van Heule zich nu laten inspireren door de winter. Het thema zal traditioneel ook doorgetrokken worden in de hele programmatie, met bijvoorbeeld een Siberian Saturday. Om het thema bekend te maken, zette de organisatie een zoektocht op poten.

“We hadden een kist met het thema verstopt ergens in Heule”, zegt Emmelie Dupont van de werkgroep. “Na vier uur graven hebben Heulenaars Tom Declercq en Nine Windels de kist gevonden in de weide van de Stijn Streuvelslaan. Zij mochten mee het thema bekendmaken en krijgen door hun overwinning ook een Golden Ticket voor het hele weekend: dat zijn drankbonnetjes en tickets voor alle evenementen op de Tinekesfeesten.”

De Tinekesfeesten vinden plaats van 10 tot en met 14 september. Het traditionele vuurwerk en de officiële aanstelling van het 52ste Tineke van Heule volgt op 19 september.

(NVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier