Tina neemt de zaak van haar schoonouders over in Koekelare

Tina Jansseune samen met haar man Robbie Defraeye en schoonouders Rudy Defraeye en Christine Maes: "Ik vind dat een boek of kaartje veel meer charme heeft dan een digitale boodschap." © foto Coghe
Redactie KW

De Oostendse Tina Jansseune (35) neemt binnenkort de Koekelaarse drukkerij Impuls, gelegen in de Noordomstraat, over van haar schoonouders, Rudy Defraeye (65) en Christine Maes (66).

“Na zestien jaar in Oostende als notarieel medewerker te werken, vond ik het eens tijd voor iets anders”, zegt Tina Jansseune.

“Toen mijn schoonouders aan mijn man, Robbie Defraeye, en ik lieten weten dat ze eind 2018 met pensioen gingen, zag ik een kans daartoe. Mijn man was niet echt kandidaat dus besloot ik om het bedrijf in de familie te doen blijven”, vertelt ze.

“Mijn man vindt het natuurlijk super dat ik de stap heb gezet en dat het een familiebedrijf blijft, en ook voor mijn schoonouders is dat een hele geruststelling”, gaat Tina verder.

“Die laatste blijven trouwens nog nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de drukkerij, zodat ik – zeker in het begin nog wat gestuurd wordt door hen. Ook zal ik kunnen rekenen op de onvoorwaardelijke steun van mijn man, die ik zeker nodig zal hebben doorheen dit hele proces.”

Tina begint aan een nieuw avontuur maar toch zal een leven in een drukkerij niet zo vreemd aanvoelen aangezien haar grootvader ook een drukker was. Het zat als het ware altijd al wel een beetje in haar bloed.

“Mijn opa is heel zijn leven drukker geweest bij Unitas in Oostende en later bij Roularta in Roeselare”, vertelt ze. “Het is daardoor dat ik altijd al wel een beetje een ‘papiermens’ ben geweest.”

“Ik hou ook van de geuren van vers gedrukt papier en inkt en kijk graag naar de verschillende soorten lettertypes. Daarnaast vind ik dat een boek of kaartje veel meer charme heeft dan een digitale boodschap”, vertelt ze er nog over.

“Begrijp me niet verkeerd. Digitaliseren is zeker positief en enorm handig. Maar een boek of kaartje in je handen hebben, vind ik zoveel leuker dan de alledaagse digitale berichten. Vandaar dat ik steeds het drukwerk heb ondersteund en daar dus nu mee doorga”, zegt ze verder.

“Drukkerij Impuls zal vanaf heden een jonge schwung krijgen met de knowhow van mijn schoon- en grootouders”, besluit ze. “Dat is wat voor ons primeert!”

Bij drukkerij Impuls kan je behalve voor drukwerk en kopieën ook terecht voor Lotto- en kraslotjes. Daarvoor bieden ze een eigen exclusieve spaaractie aan. Binnenkort kan je er ook prachtige wenskaartjes bekomen.

(PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier