Tim gaat 50 (!) keer de Kemmelberg op en neer

Tim Lowagie fietste voor de actie 'Cleane kleren' niet minder dan 50 keer de Kemmelberg op. © EF
Redactie KW

Tim Lowagie (27) had 31 maart aangeduid als de dag waarop hij 30 keer de Kemmelberg wou bedwingen voor het goede doel ‘Cleane Kleren’. Maar de Lauwenaar deed er nog 20 beklimmingen bij. De cijfers logen er dan ook niet om: 4.823 hoogtemeters, 167,7 kilometer, 50 beklimmingen van de Kemmelberg, 5000 calorieën en dat in zo’n acht uur. Petje af!

“Bij de laatste beklimming was ik toch blij dat het erop zat”, lacht Tim, “ik moest echt trekken en sleuren om boven te komen. Gelukkig stond mijn broer Kevin boven om me te helpen met eten, drinken en ook pechverhelping mocht dat nodig blijken. En natuurlijk ook morele steun. De hele dag hoorde ik veel supporters zoals vrienden, familie en collega’s van de Prizma Hogeschool in Izegem. Zonder die steun was het zeker nooit gelukt.”

Tim Lowagie wachtte het goede weer af om zijn poging te ondernemen. “Veel goed weer kregen we nog niet voorgeschoteld. Maar het belangrijkste was vooral dat de kasseien er droog bijlagen, want anders is de beklimming geen sinecure. Bovendien is zo lang fietsen in de regen ook niet bevorderlijk. Gelukkig bleef het droog en kon ik vlot de vooropgestelde 30 beklimmingen afwerken. Halverwege moest ik wel afrekenen met een hongerklopje, maar daar kon ik me gelukkig over zetten. Ik ging verder en dacht bij mezelf: ‘komaan, ééntje kan er wel nog bij.'”

Duurzame sportkledij

Met zich fantastische prestatie haalde Tim 5000 euro binnen. “Met uiteraard ook een grote dank aan mijn sponsors. Ik ben blij dat ik geld kon schenken aan de Cleane kleren-campagne van de organisatie Wereldsolidariteit dat aandacht voor de werkomstandigheden van arbeiders in de textielindustrie wereldwijd.”

“Ik zag vorig jaar een Facebook-bericht waarin Philippe Gilbert een charter voor cleane en duurzame sportkleren ondertekende en vond daar de inspiratie. Ik ben toen op zoek gegaan en ontdekte tot mijn verbazing dat hier in België geen duurzame sportkledij te vinden is. Zelfs op het internet moet je al heel goed zoeken en vaak is de prijs ook redelijk hoog. Ik besloot dan maar om via een leuke actie aandacht voor deze materie te vragen”, aldus Tim.

Wie dacht dat de dappere renner een weekje zou uitrusten, is er aan voor de moeite. De leerkracht aardrijkskunde is met zijn broer Kevin vertrokken op een vijfdaagse fietsvakantie.

(Tim Ghillemyn)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier