Tijdelijk verbod op brandingsporten tijdens Waterfront

Op 29 juni vindt het herdenkingsproject Waterfront van de provincie West-Vlaanderen plaats. © KW
Redactie KW

Tijdens het herdenkingsproject Waterfront op vrijdag 29 juni mogen er geen brandingsporten uitgeoefend worden. West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé heeft een verbod uitgevaardigd. Het verbod geldt tussen de havengeul van Oostende en de havengeul van Zeebrugge.

Op 29 juni vindt het herdenkingsproject Waterfront van de provincie West-Vlaanderen plaats. Drieduizend bootjes zullen dan tussen Oostende en Zeebrugge te water gelaten worden om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te herdenken.

Om de openbare orde en veiligheid aan de Kust en op zee te vrijwaren en de veiligheid van de deelnemers aan dit evenement te verzekeren, vaardigt gouverneur Decaluwé een verbod op brandingsporten uit. Het verbod gaat in om 16 uur en geldt tot 20.30 uur. Zwemmen is verboden en ook de insteekzones zullen niet toegankelijk zijn. Hierdoor is het onder meer verboden tijdens die periode in die zone te surfen, zeilen, kitesurfen of jetskiën.

De gouverneur vraagt de bevolking zich hier aan te houden om de eigen veiligheid, maar ook die van andere personen, niet in het gedrang te brengen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier