Tijdelijk goedkopere tickets voor Torhouts dancefestival Land of Love

Op deze weide van 4,5 hectare tussen de Warande- en de Steenveldstraat heeft op 25 augustus de tweede editie van Land of Love plaats. Hier met de organisatoren Frederik Desmet (links) en Frederick Muys. (Foto JS) © Foto JS
Johan Sabbe

Je wilt goedkoop naar de tweede editie van het Torhoutse dancefestival Land of Love? Dan stip je woensdag 7 februari om 18 uur maar beter in het rood in je agenda aan. Dan gooien de organisatoren de early bird-tickets te grabbel, die beperkt te koop zijn en maar 25 euro kosten.

Het thema van het festival luidt dit jaar Arce Amorum. Geen Latijn volgens het boekje, maar een afleiding van Arce Amoris, of vrij vertaald:Kasteel van de Liefde.

“Van Latijn hoeven we geen kaas gegeten te hebben”, lacht het organiserende trio, bestaande uit Frederik Desmet, Frederick Muys en diens vriendin Emma Couvreur. “Zolang het nieuwe thema maar goed klinkt en vooral: zolang de muziek in de smaak valt!”

Eerste dj-namen bekend

Vorig jaar was de eerste editie van Land of Love op voorhand uitverkocht en de vierduizend aanwezigen genoten op de weide op ‘t Hoge van prachtig weer, een wervelende show, bijna vijftig unieke dj-sets en de sfeer van de grote dagen. “Op onze nieuwe weide tussen de Warande- en de Steenveldstraat hopen we straks zesduizend mensen te verwelkomen”, zegt Frederick Muys.

“Dat zijn er tweeduizend meer, maar na de uitstekende kritieken die we op onze eerste editie hebben geoogst, zou dat moeten lukken. Zeker omdat we de prijs van de tickets niet verhogen, waarmee we een uitzondering in het muziekwereldje zijn. Plus: we hebben bewezen dat we een festival kunnen organiseren dat, op enkele kleine schoonheidsfoutjes na, tot in de puntjes af is. Intussen zijn we achter de schermen al volop in de weer om van de tweede uitgave van Land of Love op 25 augustus een minstens even goed en sfeervol evenement te maken.”

“We hopen straks zesduizend mensen te verwelkomen”

Eenmaal de early bird-tickets uitverkocht zijn – wat zonder enige twijfel geen eeuwigheid zal duren – worden de tickets, opgedeeld in drie waves, stelselmatig iets duurder: 30, 35 en uiteindelijk 40 euro. Hoe sneller je koopt, hoe minder je betaalt. “Dit jaar zullen we niet enkel de tickets online verkopen, maar we willen ook in een aantal voorverkooppunten gedrukte tickets aanbieden”, vervolgt Frederick. “Dat doen we specifiek voor wie minder vertrouwd is met het kopen van kaartjes via het internet. Dat zal echter pas gebeuren in de laatste wave, dus tegen 40 euro per stuk. Voor een vipticket betaal je net als vorig jaar 65 euro. We willen een uitverkocht festival en dus jagen we de ticketprijs in geen geval de hoogte in.”

Het organiserende trio zal mondjesmaat de namen van de dj’s lossen die straks Arce Amorum op de kaart zullen zetten. De eerste vijf worden nu al prijsgegeven. “We verwachten een topset van Sem Thomasson”, steekt Frederik Desmet van wal. “Die heeft op Tomorrowland gedraaid en zelfs op het internationale broertje TomorrowWorld. Intussen presenteert hij een show op Qmusic. Daarnaast komt Mr. T, die geregeld bij de Filefuif op Studio Brussel te gast is. De derde naam is Double U Jay, die destijds het podium van Dave Clarke mocht openen op I Love Techno. Voorts hebben we retrolegende Phi Phi en ten slotte Akyra, ooit resident in discotheek Highstreet en nu de hardstylefeestjes in binnen- en buitenland afschuimend.”

Ook weer familiedag

Met het nieuwe thema Arce Amorum willen Frederik, Frederick en Emma een droomwereld creëren waarin alles mogelijk lijkt, alles mag en niets moet. “En waarin de liefde de bovenhand heeft”, zegt Frederick Muys. “Op onze affiche is er een kasteel te zien op een zwevend eiland dat helemaal verlaten is. Maar er is ook een smalle hangbrugverbinding om de festivalgangers naar het Kasteel van de Liefde te loodsen.” Wie hand- en spandiensten wil verlenen voor de opbouw van de festivalweide en/of wie op de festivaldag zelf wil meehelpen: www.landoflove.be/medewerkers.

Na het festival, op zondag 26 augustus, wordt net als vorig jaar op de weide een familiedag georganiseerd met animatie, springkastelen, covergroepjes, kindergrime en noem maar op. Daarmee willen de organisatoren de bevolking bedanken voor het dulden van de kleine ongemakken die een muziekevenement voor de omgeving kan veroorzaken.

Early bird-tickets (25 euro) op woensdag 7 februari vanaf 18 uur via www.landoflove.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier