Tiende Tieltse 12-urenjogging brengt massa sportievelingen op de been

Het Sint-Jozefinstituut is ook van de partij. © WM
Redactie KW

Voor de tiende keer organiseerde joggingclub AV Molenland Tielt hun 12-urenjogging tegen kanker. Zaterdag tussen 8 en 20 uur kon jong en oud zich van zijn sportiefste kant laten zien ten voordele van het goede doel.

De inkomsten van het evenement, dat ook de start betekent van het regelmatigheidscriterium ‘Danneels lopen in het Molenland’, gaan volledig naar het goede doel. Dit jaar koos de organisatie voor Kom op Tegen Kanker en De Nationale Kinderkankerdag, een jaarlijkse familiedag speciaal voor kinderen met kanker.

Los van de mensen die pas de dag zelf inschrijven kon de organisatie dit jaar bij aanvang al rekenen op een 300-tal voorinschrijvingen. De nieuw aangeboden mogelijkheid om in groep in te schrijven werd duidelijk geapprecieerd, al was het maar omdat er voor de groep met de meeste ingeschreven deelnemers een gratis weekendje Ardennen in het verschiet ligt. Het duurde dan ook niet lang of de Tieltse atletiekpiste kleurde in alle kleuren van de regenboog door het grote aantal deelnemers in sportoutfit. Ondanks dat het slechte weer in de namiddag de piste wat leeg regende, lag het deelnemersaantal omstreeks 15 uur toch al hoger dan in de editie van 2017.

Zelf had de organisatie ook kosten noch moeite gespaard om het de sportievelingen zo aangenaam mogelijk te maken. Met een vijftal muzikale acts was het ondanks de regen aangenaam vertoeven op en rond de piste. Zelf nog wandelen, joggen of lopen kan nog tot 20 uur op de Tieltse atletiekpiste.

(WM – foto WM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier