Tiende editie van de Commeere Comedy Cup in Brugge

16/03/19 om 11:50 - Bijgewerkt op 14/03/19 om 13:54

Acht kandidaten. Een podium. Licht en geluid. Dat zijn de ingrediënten van de Commeere Comedy Cup die op zaterdag 23 maart vanaf 20 uur zijn beslag krijgt. De tiende editie wordt gepresenteerd door David Galle, nog een bekende naam uit het comedycircuit. Tijdens de beraadslaging van de jury onder leiding van Ygor, de stand-upcomedian uit Poperinge, krijgt Steven Mahieu, een topper uit het genre, de microfoon aangereikt.

Zaterdag 13 maart 2010. Op die avond vond de eerste editie van de Commeere Comedy Cup plaats in brouwerij De Halve Maan. Voor de gratis Brugse stadskrant De Commeere had Ruben De Ville stand-upcomedian David Galle geïnterviewd. Hij had in januari 2009 de Comedy Casino Cup van Canvas op zijn naam had geschreven. De ingeweken Bruggeling vond een comedywedstrijd een leemte in het rijke cultuuraanbod van Die Scone. De Ville spitste zijn oren en kaartte dit idee aan bij zijn tweelingbroer Piet. Die trokken er mee naar Guido De Ville en Guy Poelvoorde. Zij zetten het licht op groen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!