Tien procent van de Brugse scholieren verlaat school zonder diploma

© Fernand Proot
Redactie KW

Het OCMW van Brugge investeert 48 miljoen euro in de bouw van een nieuw woonzorgcentrum in de Sint-Pietersmolenwijk. OCMW-voorzitter Dirk De fauw hoopt in 2018 nog de eerste steen te kunnen leggen van dit project voor 232 senioren, dat ook een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang wil herbergen.

Volgende week vraagt Dirk De fauw de Brugse gemeenteraad om het OCMW-budget voor 2018 goed te keuren. Het OCMW wil volgend jaar 142 miljoen euro uitgeven en rekent hiervoor op een stadstoelage van 32,2 miljoen euro. Dat betekent dat elke Bruggeling 275 euro bijpast voor het maatschappelijk welzijn van minderbedeelde stadsgenoten.

De armoede stijgt ook in Brugge. Vorig jaar kreeg het vredegerecht 221 verzoekschriften van boze huiseigenaars, bij wie minder begoede huurders met drie maanden huurachterstand zaten. Dirk De fauw heeft nog schokkende cijfers: “9,6 procent van de Brugse kinderen groeit op in een kansarm gezin. 10,4 procent van de Brugse tieners verlaat de schoolbanken zonder diploma. Op dat vlak scoort onze stad niet zo goed, andere Vlaamse steden kunnen betere cijfers voorleggen. Onder andere via onderwijscheques – volgend jaar leggen wij hiervoor 60.000 euro opzij – proberen wij dat te verhelpen. Werkloze jongeren zonder diploma proberen wij ook te activeren via tijdelijke tewerkstelling onze vereniging Werkt Ook (WOK).”

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier