Tieltse Europafeesten volle bak ingezet met spektakelmatch van Rode Duivels

© Wouter Meeus
Redactie KW

Het programma op het marktpodium werd wad aangepast gisteren om in massa naar de kwartfinale van het WK te kijken. Dit bleek een goede zet, want er was geen plaatsje meer vrij op de propvolle markt.

Laura Tesoro had al voor de opwarming gezorgd (voor zover dat nog nodig was) toen om 20 uur de match van start ging op het reuzenscherm. Hadden sommigen op dat moment nog twijfels over de kansen van de Belgen, een uurtje later was dat al heel anders en nog eens een uur later barstte het feestgedruis los toen de definitieve 1-2 op het bord stond. Makkie dus voor de Kreuners om daarna de boel op gang te krijgen. Michael Schack sloot het feest af in de middernachtelijke uren.

Nog twee dagen volop feesten

Ook vandaag en morgen is er nog van alles te beleven op de Europafeesten in Tielt. Vanavond staan Milo Meskens, School Is Cool en Praga Khan vs Buscemi op het marktpodium en morgen kan je er BlitZ, Prinsessia, AB Nono, Nightlife en Albert Hammond aan het werk zien. Al deze marktoptredens zijn gratis. Verder zijn er ook tal van wandel- en aperitiefconcerten, street performances en natuurlijk ook de grote braderie in de centrumstraten. Drie dagen lang is er ook het Dreeffestival in de Patersdreef. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier