Tieltse afdeling van Beweging.net viert Rerum Novarum met gezinsfietstocht

© Foto WME
Redactie KW

Op Hemelvaartsdag viert ook de Tieltse afdeling van Beweging.net Rerum Novarum. Dat is de feestdag die zijn naam dankt aan de pauselijke encycliek die eind 19de eeuw aandacht vroeg voor het lot van de arbeiders.

Donderdag 10 mei is dus ook voor de afdeling van Tielt een drukke, maar vooral feestelijke dag met op het programma tal van activiteiten in en rond De Gilde. Voor de vroege vogels start de dag al om 7.30 uur met het inschrijven voor een vinkenzetting, maar ook de traditionele eucharistieviering met optocht door de centrumstraten richting De Gilde mag niet ontbreken.

Aangekomen in De Gilde voorziet men in de bovenzaal van het CM-gebouw tijd voor een politiek café, waar in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen tijd gemaakt zal worden voor een babbel met Luc Vannieuwenhuyze, maar eveneens kennisgemaakt kan worden met mandatarissen en nieuwe kandidaten.

Gezinsfietstocht

Iets na 12 uur is het dan de hoogste tijd om ook aan de innerlijke mens te denken en kan men aanschuiven voor een barbecue.

Het activiteitenaanbod kan men afsluiten met het volledige gezin. De mensen van Beweging.net werkten namelijk ook dit jaar weer een gezinsfietstocht met versnaperingen uit, die de sportieve maar ook minder goede fietser doorheen het Tieltse landschap zal brengen.

Inschrijven voor de barbecue of gezinsfietstocht is aan te raden en kan nog tot en met maandag 7 mei via nico_verbeke@skynet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier