Tielt zet zijn sporters in de bloemetjes

Op de foto zien we de genomineerde voor in de categorie Sportman/Sportvrouw vna het jaar samen met het schepencollege van de Stad Tielt. Vooraan op de foto herkennen we sportvrouw Ellen Terryn en sportman Sven Françoys samen met genomineerde Thijs Verbrugghe. © WM
Redactie KW

Tijdens een avondvullende show werden vrijdagavond in een overvolle Europahal alle Tieltse sportkampioenen gehuldigd.

Het was ook het moment waarop de verkozen sportman, sportvrouw, sportploeg, beloftevolle jongere, beloftevolle ploeg en sportfiguur of -ploeg van het jaar bij de sporters met een beperking aan het publiek bekend gemaakt werden

Alvorens echter over te gaan naar de hoofdcategorieën mocht presentator Stefaan Lammens dit jaar alle verdienstelijke ploeg- en wedstrijdverantwoordelijken op het podium roepen om hen zo te bedanken voor hun veelal jarenlange inzet. Ook Ann De Craemer, co-auteur van het ‘Groot Vlaams Wielerwoordenboek’ en dit jaar eregaste van het event, werd op het podium geroepen voor een babbel.

De organisatie van de Tieltse sportprijzen is in handen van de Tieltse sportraad en dit in samenwerking met het stadsbestuur.
De organisatie van de Tieltse sportprijzen is in handen van de Tieltse sportraad en dit in samenwerking met het stadsbestuur.© WM

Daarna was het de hoogste tijd voor de uitreiking van de Tieltse Sportprijzen. Sportman van het jaar werd wielrenner Sven Françoys. Ellen Terryn haalde in de stemming van Charlotte Haspeslagh tevens lid van AV Molenland en mocht zo de titel sportvrouw van het jaar achter haar naam zetten.

Tijdens de uitreiking van de Tieltse sportprijzen werden alle verdienstelijke ploeg- en wedstrijdverantwoordelijken op het podium roepen om en hen zo te bedanken voor hun veelal jarenlange inzet.
Tijdens de uitreiking van de Tieltse sportprijzen werden alle verdienstelijke ploeg- en wedstrijdverantwoordelijken op het podium roepen om en hen zo te bedanken voor hun veelal jarenlange inzet.© WM

De nationale titel bij de U16 behalen maakte van de floorbalploeg Fireballs Tielt U16 dan weer de beloftevolle ploeg van het jaar. De jongste telg, die zeer zelfverzekerd het podium mocht betreden, was Juliette Vervaillie. Haar vele overwinningen in het kickboksen maakte van haar terecht de meeste belofte volle jongere van het jaar.

De 17 deelnemers van Mivalti die deelnamen aan de special olympics werden ploeg van het jaar bij de sporters met een beperking.

(WM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier