Tielt opent demohuis ‘gezond wonen’

De gidsen, het stads- en OCMW-bestuur waren afgelopen week op post om de gezonde woning te openen. (Foto Ronny Neirinck) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Deze week is in de Deken Darraslaan 50 in Tielt een demonstratiewoning ‘Gezond Wonen’ geopend. In het huis worden gegidste rondleidingen gegeven met tips om je huis veiliger en gezonder te maken.

“Het huis hangt boordevol wist-je-datjes om van je woning een gezonde en veilige woning te maken”, speechte burgemeester Els De Rammelaere bij de opening afgelopen maandag. Alles rond gezondheid, valpreventie, energievriendelijk wonen en brandpreventie komt aan bod in de woning.

“Je zult zien dat het huis heel wat mankementen heeft, zo zul je sigarettenpakjes en pillendozen zien slingeren op het salontafeltje. Dat is uiteraard de bedoeling, want zo kun je de aandacht trekken. Uit een huis met mankementen kun je veel meer leren dan een piekfijn huis waar hier en daar een bordje hangt met wat foto’s van hoe het zou kunnen zijn.”

De rondleidingen met de vrijwillige gidsen tussen 5 en 22 mei zijn alvast in trek, want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. In totaal zullen de komende weken meer dan 330 mensen de woning komen bezoeken.

Lees ook in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier