Tielt krijgt erkenning als pleegzorggemeente

Foto Nele
Lieven Vancoillie

Pleegzorg West-Vlaanderen overhandigde het pleegzorglabel aan de stad Tielt, die pleegzorgvriendelijke maatregelen treft.

“Pleeggezin worden en zijn, is een vrijwillig maar geen vrijblijvend noch lichtzinnig engagement. Het kind van iemand anders helpen opvoeden of samenleven met een volwassene met een beperking vergt flinke inspanningen zowel op persoonlijk als op financieel vlak”, zegt OCMW-voorzitter Pascale Baert.

Ook de stad Tielt wil dit erkennen en ondersteunen door pleegzorgvriendelijke maatregelen te treffen in haar stad. Op vandaag zijn er in Tielt 12 pleeggezinnen. “Om te voldoen aan de bestaande noden, is het van belang dit aantal op te drijven maar niet zonder de nodige informatie, voorbereiding en ondersteuning.”

Sociaal Huis biedt ondersteuning

Het Sociaal Huis engageert zich onder meer om pleegzorg beter bekend te maken in de stad door affiches op te hangen en folders beschikbaar te stellen. “Daarnaast helpt het Sociaal Huis om de infosessies over pleegzorg te omkaderen en stelt het ruimtes beschikbaar voor begeleide bezoeken. Verder wil het Sociaal Huis pleeggezinnen die in Tielt wonen betere toeleiding tot geschikte vrijetijdsbesteding verschaffen en zoveel mogelijk drempels wegwerken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier