Thuisverplegers in Menen leggen patiënten extra in de watten

Redactie KW

Het thuisverplegingsteam van Randy Kuypers bezorgde zaterdag zijn eenzame en oudere patiënten een leuke namiddag in de eetzaal van de Sint-Jansschool. Een 55-tal mensen kwam er bijeen om te genieten van een kopje koffie met taart en muziek.

“Met ons team van 8 verpleegkundigen staan we in voor de thuisverzorging van zo’n 200-tal patiënten in Menen en omstreken”, vertellen Randy Kuypers en Kimberley Vandeputte. “Vooral tijdens de feestdagen valt het op dat sommige mensen wat eenzaam zijn. Vandaar dit mangomoment waarbij we onze patiënten een aangenaam extraatje bezorgen. Zo’n gezellig samenzijn betekent heel veel voor hen en ze weten zo’n gebaar enorm te appreciëren.”

Praatje slaan

Een 30-tal patiënten genoten samen met familieleden van een dampende pot koffie, zelfgebakken taart en sfeervolle muziek. “Iedere patiënt mag 1 of twee familieleden meebrengen en wie alleen is of niet over vervoer beschikt, halen we op en brengen we terug”, legt Randy uit.

“Ons doel is om al deze mensen een aangename namiddag te bezorgen. Ze kunnen een praatje slaan met hun tafelgenoten en ze zien ook eens de gezinnen van hun vertrouwde thuisverplegers. Onze partners steken hier immers een handje toe en ook onze kinderen zijn hier. En meteen weten we ook waarover gepraat tijdens onze eerstvolgende huisbezoeken”, glimlacht hij.

Vroegere buren

Het thuisverzorgingsteam kon voor de realisatie van dit samenzijn rekenen op heel wat steun en goodwill. Zo zorgden sponsors voor onder andere koffie, chocolade en peperkoek. “We konden de aanwezigen zelfs een kleine attentie meegeven naar huis“, weet Kimberley.

Het thuisverzorgingsteam met Daphné Nuytten, Steffi Vannieuwenhuyse, Jennifer Vuylsteke, Lieselot Vergucht, Ellen Laporte, Melanie Buyssens, Randy Kuypers en Kimberley Vandeputte.
Het thuisverzorgingsteam met Daphné Nuytten, Steffi Vannieuwenhuyse, Jennifer Vuylsteke, Lieselot Vergucht, Ellen Laporte, Melanie Buyssens, Randy Kuypers en Kimberley Vandeputte.

“Onze dochter loopt hier school en haar directrice Ann Expeel toonde zich bereid om de eetzaal ter beschikking te stellen. Mijn schoonvader Martin bracht dan weer zijn discobar mee om de ganse namiddag plaatjes te draaien. Het is de allereerste keer dat we deze activiteit organiseren en we hopen dit volgend jaar te herhalen“, besluit ze.

Willy Catteuw (85), voormalig leraar aan het VTI, en Roland Dekeerschieter (86), beenhouwer op rust, praten nog na bij een glas bier en kunnen het initiatief alvast erg smaken. “We zijn vroegere buren en komen elkaar hier opnieuw tegen. Ook raakten we aan de aan de praat met een bakker uit Lauwe. De taart heeft gesmaakt en er was meer dan genoeg. Een dikke proficiat aan het team!”, aldus Willy.

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier