Thomas en Donna uit Ingelmunster wonen na zes jaar in stacaravan eindelijk in hun huis

Thomas Beyaert en Donna Dorme samen met hun kinderen Sander en Victor in hun vernieuwde woning die ze eind 2018, na meer dan zes jaar verbouwen, eindelijk konden betrekken. (foto FODI)
Redactie KW

Op 17 november 2018 verhuisden Thomas en Donna Beyaert-Dorme uit de Onze-Lieve-Vrouwestraat van hun stacaravan naar hun nieuwbouw. Ze woonden 6,5 jaar in hun stacaravan. Ze hoopten eind 2014 te kunnen verhuizen maar de werkzaamheden duurden veel langer dan ze hadden verwacht.

Thomas Beyaert (29) is de jongste zoon van Chris en Joke Beyaert-Denys uit de Kortrijkstraat. Hij heeft nog een broer Wouter en een zus Nathalie. Donna (31) is de dochter van Geert en Ria Dorme-Desmet uit De Zilten in Roeselare. Zij heeft nog een broer John. Thomas werkt als medezaakvoerder bij Decomar in Ingelmunster. Donna verdient haar boterham als huishoudhulp bij de firma Asap Home Service in Roeselare.

Negen op drie meter

Thomas en Donna kennen elkaar al twaalf jaar. Ze bleven nog een tijd thuis wonen tot ze in 2010 besloten een woning aan te kopen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Het was de bedoeling dat ze verbouwingswerken zouden uitvoeren en op hetzelfde moment in het huis blijven wonen. Toen ze echter hun plannen op papier begonnen te zetten, beseften ze dat het helemaal niet mogelijk zou zijn om tijdens de werken daar te blijven wonen.

“We waren aanvankelijk van plan om enkele muren te verwijderen, maar uiteindelijk zag ons bouwplan er compleet anders uit”, zegt Donna. “Eerst hebben we wel een tuinhuis gebouwd. Daarna zijn we gestart met de bestaande woning af te breken.”

“We vroegen ons af waar we konden wonen tijdens de verbouwing”, vult Thomas aan. “We zagen het wel zitten om iets te huren, maar persoonlijk vonden we dat weggegooid geld. Uiteindelijk kon de vader van Donna via een van zijn vrienden een stacaravan op de kop tikken. We zagen dat zitten en dus werd die caravan in onze tuin geplaatst. Op 1 juni 2012 namen we onze intrek in de stacaravan van negen op drie meter. We hoopten al eind 2014 te kunnen verhuizen naar onze nieuwbouw, maar het werd uiteindelijk vier jaar later”, glimlacht het echtpaar.

Sander en Victor

Thomas en Donna geven toe dat het een tijdje zoeken was hoe ze als echtpaar alles konden regelen in een stacaravan. Uiteindelijk ging dat toch. Terwijl ze in die stacaravan woonden, werden ze ook papa en mama van twee kinderen én stapten ze in het huwelijksbootje. Op 24 mei 2013 trouwden ze. Op 9 juli 2013 zag zoontje Sander het levenslicht. Intussen hebben ze al een tweede kindje Victor (2,5 jaar). Met vier vertoefden en leefden ze al die jaren in hun stacaravan.”

“Het werd echt tijd dat we konden verhuizen”, bekent Donna. “Met vier in een stacaravan leven, mag je niet onderschatten hoor.”

“Onze verbouwingen duurden zoveel langer omdat ik alles zelf deed, samen met mijn schoonvader”, vult Thomas aan. “Ik werk tijdens de week en in een weekend kan je zoveel niet doen. Al de vrije tijd ging naar de verbouwingen en het sleepte dus langer aan dan voorzien.”

Zalig om eindelijk Kerst en Nieuwjaar te kunnen vieren in ons eigen huis

“Op 17 november 2018 verhuisden we naar onze nieuwbouw. Van zodra de woning was gevloerd, geplakt én ook voorzien was van een keuken besloten we te verhuizen. Sinds we er wonen is de badkamer ook al in orde, maar we moeten natuurlijk nog veel binnenwerk in orde brengen. Het was zalig om samen voor de eerste keer Kerst en Nieuwjaar te kunnen vieren in ons eigen huis”, glundert Donna.

Grote kerstboom

“Vorig jaar zetten we een kleine kerstboom in de stacaravan, nu konden we een grote kerstboom in ons huis zetten. We kunnen nu ook eens familie en/of vrienden op een deftige manier ontvangen. Vroeger kon dat enkel in de zomer bij hopelijk mooi weer, zodat we voor onze stacaravan in de buitenlucht konden barbecueën.”

Thomas – die drummer is bij coverband De Kemels – houdt nu even qua verbouwingswerken een rustperiode, rond de zomerperiode wil hij er weer invliegen om de woning binnenin af te werken.

Het echtpaar had nooit gedacht dat de verbouwingswerken zolang zouden aanslepen. Zouden ze het nog eens overdoen?

“Zeker en vast… niet”, reageert Donna heel snel. “Had ik vooraf geweten dat het méér dan zes jaar zou duren, dan hadden we toch beter iets gekocht dat – buiten een likje verf – instapklaar was. Maar kom, we hebben het toch volgehouden. Maar wonen met eerst twee, daarna vier personen in een stacaravan, en dit méér dan zes jaar, dat raad ik niemand aan.”

En wat zal er met de stacaravan gebeuren? “Die wordt in de zomerperiode in stukken gezaagd en naar het containerpark gebracht”, besluit Thomas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier