Thierry Vermandere en Jorne Soenens organiseren voor het eerst mee Zwevezele Koers

Jorne Soenens (links) en Thierry Vermandere helpen voor het eerst bij de organisatie van de koers. © Foto LDW
Redactie KW

Op vrijdag 5 oktober staat een nieuwe editie van Zwevezele Koers op het programma. Met Thierry Vermandere en Jorne Soenens hebben de organisatoren van Zwevezele Koers twee nieuwe leden in hun rangen.

Thierry Vermandere (43) en Jorne Soenens (31) zijn allebei via vrienden bij de organisatie van Zwevezele Koers terechtgekomen. “Ik was vroeger enkel toeschouwer, maar ook echt een sympathisant”, vertelt Thierry, die samen met zijn vrouw en twee tieners in Zwevezele woont.

Ook Jorne rolde er zo in. “Voorzitter Mathias Sap ken ik al lang en zo kwam ik bij de organisatie terecht”, geeft hij mee. “Ik kijk ook heel graag naar de koers, het is telkens indrukwekkend hoeveel volk er op de been is voor een wielerwedstrijd.” Jorne woont samen met zijn vriendin Hannelien Terryn in Wingene. Deze zomer werden ze de trotse ouders van Nelle.

Complementaire groep

Het meewerken aan zo’n groot evenement en dorpsfeest zag ik onmiddellijk zitten en het spreekt me aan”, gaat Jorne verder. “Ik zal het eerste jaar gebruiken om veel bij te leren en daarna kan ik mij richten op specifieke taken.”

“De samenstelling van het comité is erg complementair”, vult Thierry aan. “Dat is meteen de grootste troef van de groep én voor mij de grootste motivatie om erin te stappen. Mijn inbreng krijgt vooral vorm in zaken naast en rond de eigenlijke wedstrijd en ik neem zeker deel aan de enthousiaste ambities van de groep.”

“Het is indrukwekkend hoeveel volk er op de been is voor een wielerwedstrijd”

Thierry is ervan overtuigd dat het belangrijk is om een team te hebben dat breed en divers kan organiseren. “Onze sluitingsprijs wordt almaar meer ondersteund door nevenactiviteiten, zoals het vipevent, de receptie en afterparty. Het organiseren van lokale koersen wordt ook almaar meer een uitdaging.”

Drukke agenda’s

Maar Thierry, die professioneel intensief bezig is met Bloemen Vermandere & Artiflora, gaat vol goesting een carrière bij Zwevezele Koers tegemoet. “Het is een plezier om hieraan deel te nemen en ik neem het er dus graag bij. Naast mijn andere hobby’s zoals lezen en theaterbezoeken zorgt dit voor ons voor een gezonde en goedgevulde agenda. Maar ik vind het belangrijk om onze gemeente en zeker onze koers op de kaart te zetten.

Ook Jorne heeft al een drukke agenda. “Ik voetbal bij de Blue Stars in Wingene en pik ook regelmatig een voetbalmatch van KSKV Zwevezele en FC Doomkerke mee. In de zomer maak ik ook graag eens een toertje met de fiets. Daarnaast werk ik bij metalen Verhoestraete in Beveren. Toen ik net bij de groep kwam, schrok ik toch wel van wat er allemaal bij zo’n organisatie komt kijken. Maar ik werd heel goed opgevangen in een heel toffe werkgroep. Af en toe hebben we een feestje met de hele groep en dat is toch elke keer memorabel. Al die dingen samen maakt het echt wel leuk.”

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier