Thermae Palace Oostende zet met nieuw event souschefs en sommeliers in de kijker

Redactie KW

Bij de term topgastronomie denk je misschien meteen aan namen als Gert De Mangeleer, Peter Goossens of Nick Bril. Terecht, maar ook de rechterhand van een topchef valt niet te onderschatten. Om die mensen in de kijker te zetten – en de sommeliers – organiseert Vincent Florizoone, de chef van Brasserie Albert in het Thermae Palace op 24 maart ‘Soulever’, een evenement waarbij hij het licht werpt op de drijvende kracht achter de Belgische topgastronomie.

Vincent Florizoone opent binnenkort de hoteldeuren voor 10 souschefs en evenveel sommeliers. Met Soulever wil hij de aandacht niet op zichzelf vestigen, maar wel op souschefs en sommeliers. “Achter elke culinaire mastermind schuilt een geweldig sterke souschef. Die is de drijvende kracht van de keuken, maar krijgt daar zelden tot geen eer voor van het publiek. Dit event is een manier om souschefs in de spotlight te zetten en hen de appreciatie te geven die ze verdienen”, aldus de chef.

De souschefs en sommeliers die op 24 maart in Thermae Palace het beste van zichzelf zullen laten zien, zijn niet aan hun proefstuk toe. De souschefs staan in de keuken van stuk voor stuk toprestaurants, waaronder onder andere: De Kromme Watergang ** (NL), De Jonkman ** (Brugge), Atelier Ducheyne (Brugge), Cuines 33 * (Knokke-Heist), Hostellerie St.-Nicolas ** (Ieper) en Kok au vin (Brugge).

Thermae Palace Oostende zet met nieuw event souschefs en sommeliers in de kijker

Ook onder de sommeliers zullen enkele van ‘s lands beste aanwezig zijn in Thermae Palace. De volgende restaurants kunnen alvast op vertegenwoordiging rekenen: The Vine, Humphrey, DIM, Brasserie Julie*, De Jonkman**, Chambre Séparée* en Bon-Bon***.

“Het is de eerste keer dat er een event wordt georganiseerd voor zowel sommeliers als souschefs. Sommeliers houden uiteraard wel geregeld proeverijen, maar er is nooit eerder een echt feest gegeven in hun eer. Samen met de souschefs zullen ze je meenemen op een ontdekkingsreis waarbij je talrijke smaaksensaties zal beleven. Daarnaast zullen ook vijf dj’s het beste van zichzelf laten zien en kan je je laten inspireren door verschillende verrassingsacts“, zegt Vincent Florizoone.

Elke sommelier brengt drie wijnen mee aan 4, 6 en 9 euro per glas. De 10 souschefs maken elk een gerecht aan 8 euro per bord. Tickets voor Soulever kosten 15 euro en zijn online te verkrijgen of bij Thermae Palace Hotel.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier