Theaterfietstocht over het leven van de Torhoutse oorlogsrebel Arthur Naeyaert

24/06/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 20/06/18 om 16:57

Arthur Naeyaert liet in 1914-1918 als Torhoutse oorlogsrebel van zich horen en honderd jaar later doet hij dat nog eens. Op zondag 26 augustus, aansluitend op het Ontbijt op de Markt, heeft een groots opgezette theaterfietstocht plaats onder de welluidende titel: 't Is Thuur mezienke! Acht groepen van telkens maximum 45 mensen kunnen ervan genieten.

De organisatie van de theaterfietstocht gebeurt door de plaatselijke geschied- en heemkundige kring Het Houtland met ondersteuning van onder meer het stadsbestuur, Ginter, de Vriendenkring van de Brandweer, Het Frontparadijs uit Lichtervelde en Sport Vlaanderen. Het concept werd bedacht door de Torhoutenaren Jef Vackier, die een boek over de avonturen van Arthur Naeyaert geschreven heeft, en Daniël Lansens, de gids tijdens de Arthur Naeyaert-fietstochten die geregeld plaatshebben. Heel wat acteurs en figuranten werken aan het project mee.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!