Theater Frustater brengt Sint naar het zuiden van Kortrijk

Organisatoren Eveline Derre, Arne Demyttenaere en Jürgen Van Heirsele. © EDB
Redactie KW

Op zondag 25 november pakken enkele streekgenoten uit met een sinterklaasshow voor het goede doel. Ze doen hiervoor beroep op Theater Frustater. Arne Demyttenaere, Eveline Derre en Jürgen Van Heirsele zijn de trekkers van het initiatief.

“Vorig jaar organiseerden we voor de eerste keer een sinterklaasshow voor het goede doel”, opent Jürgen Van Heirsele. “Vanuit de ouderraad van vbs Sint-Theresia Rollegem zijn we toen gestart meteen eigen project. We wilden niet enkel een verkoopsactie doen. We vonden het concept van de show goed, omdat dit in het zuiden van Kortrijk niet veel georganiseerd werd en we ondervonden dat er veel interesse was. Op die manier kunnen we volledige gezinnen een beleving aanbieden. We mikken op alle gezinnen uit het zuiden van Kortrijk en omgeving.”

Aalbekenaar Jürgen en Arne Demyttenaere en Eveline Derre, beiden uit Rollegem, sloegen de handen in elkaar en pakken nu zelf uit met de organisatie van de show ‘Sint op het dak’ van Theater Frustater. Zowel om 13.30 uur als om 16 uur is er een voorstelling. “De komst van de Sint is verwerkt op het einde van de interactieve show waar de kinderen zelf bij betrokken worden. Daarna mag elk kind bij de Sint en de pieten komen voor een geschenkje en een foto.”

De opbrengst van de show gaat naar twee goede doelen. “Enerzijds wordt de ouderraad van vbs Sint-Theresia in Rollegem ondersteund”, zegt Arne. “Onze kinderen lopen er allemaal school. Wij zullen met de opbrengst zorgen voor spelmateriaal voor de kinderen. Anderzijds willen we met sinterklaasshow ook de Cliniclowns een duwtje in de rug geven.”

De organisatie van de show wordt mogelijk gemaakt door verschillende sponsors. “Inschrijven en betalen gebeurt vooraf, zo kan de show stipt beginnen en hoef je niet aan te schuiven.” (Els Deleu)

Info: Online inschrijven en betalen kan via http://degrotesintshowaalbeke.be tot 22 november. Kinderen betalen 5 euro en volwassenen 7 euro. Alle info op 0484 72 41 68.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier