The Mash focust op Vlaamse keuken in Izegem

Liesbet Schoonvliet en Jef Pierens serveren straks Vlaamse gerechten in The Mash. (foto Frank) © (foto Frank)
Redactie KW

Brouwerij De Oude Maalderij krijgt er vanaf april met The Mash een restaurant bij waar de Vlaamse keuken centraal staat. Op de menukaart zullen klassiekers als balletjes in tomatensaus (of met krieken), karnemelkstampers of stoemp met worst prijken. De Leuvense Liesbet Schoonvliet gaat er in de potten roeren.

Jef Pirens baat al enkele jaren zijn estaminet De Brouwerij langs de Ardooisestraat 130 uit, maar binnenkort zal de kroeg omgedoopt worden tot restaurant The Mash. “Uiteraard kan iedereen hier nog voor ons ruim assortiment bieren terecht, maar daarnaast gaan we ook gerechten uit grootmoeders keuken serveren”, vertelt Jef, die daarvoor een beroep kan doen op Liesbet Schoonvliet uit Leuven.

“We leerden elkaar kennen op het Brussels Beer Fest”, zegt ze. “Zo merkten we dat we elk onze passie hebben. Jef het bierbrouwen en ik de Vlaamse keuken. In Leuven baat ik al sinds 2012 het L-Café uit, dat dezelfde gerechten serveert. Ik sluit mijn zaak daar en ga er in Emelgem mee van start onder de naam The Mash.”

Het concept is simpel, maar doeltreffend.

“Op de kaart alleen maar Vlaamse klassiekers als stoofvlees met worst, stoemp of balletjes in tomatensaus”, zegt ze. “Het mag wel eens iets anders zijn dan kebab, frieten of pizza.” Jef is alvast van plan bepaalde bieren aan sommige gerechten te koppelen. “En we werken alvast aan een eigen Mash-bier”, vertelt hij. “Versheid staat bij ons voorop, dus we gaan dagelijks nieuwe gerechten maken en ze mee naar huis nemen zal ook mogelijk zijn.”

The Mash gaat in april proefdraaien en gaat op 1 mei officieel van start. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier