The Fabulous Four zamelt 15.646 euro in voor Kom op tegen Kanker

De zestien lopers uit Merkem die deelnemen aan de 100 km-run voor Kom op tegen Kanker: Ruben Castelein, Wouter Horré, Stefanie Desutter, Caroline Ameloot, Koenraad Pauwels, Martine Van Exem, Els Himpens, Björn Dewulf, Hilde Bonnier, Frank Castelein, Bart Pattijn, Karin Depover, Greet Desodt, Jan Bostyn en Nico Dumez. (foto ACK)
Redactie KW

Zestien lopers uit Merkem nemen op zondag 24 maart deel aan de tweede editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Initiatiefnemer Bart Pattijn nam vorig jaar al deel nadat bij zijn echtgenote kanker was vastgesteld. Dit jaar komt hij met vier teams van vier lopers aan de start onder de naam ‘The Fabulous Four’.

“Eind september 2017 kreeg mijn echtgenote te horen dat ze een tumor had”, vertelt Bart Pattijn. “Ik voelde mij machteloos, tot ik een oproep van Linde Merkcpoel hoorde op Studio Brussel om mee te lopen voor de strijd tegen kanker. Vorig jaar verzamelde ik drie vrienden en samen liepen wij de 100 kilometer uit. Dit jaar hebben vijftien vrienden zich bij mij aangesloten, elk met hun eigen verhaal. De laatste maanden hebben wij hard getraind en zondag lopen wij met zestien in Boom, op het domein De Schorre.”

15.646 euro

Per team van vier lopers moet er 2.500 euro inschrijvingsgeld worden ingezameld om te mogen starten. In Merkem konden de lopers op heel wat solidariteit rekenen bij de lokale bevolking en handelaars. In een periode van twee maanden verkochten zij 416 kilogram chocoladefiguurtjes, wat 7.053 euro opbracht. Dankzij sponsoring van vrienden, kennissen en sympathisanten kon inmiddels een bedrag van 15.646 euro worden overgemaakt op de rekening van Kom op tegen Kanker.

In elke groep lopen de deelnemers een andere afstand, samen goed voor 100 kilometer per team. Terwijl Ruben Castelein, Wouter Horré, Stefanie Desutter en Caroline Ameloot zich klaarmaken om elk 40 kilometer te lopen, bereiden Koenraad Pauwels, Martine Van Exem, Koenraad Pauwels en Els Himpens zich voor op de 30 kilometer. Björn Dewulf, Hilde Bonnier, Frank Castelein en Bart Pattijn trainen voor de 20 kilometer en Karin Depover, Greet Desodt, Jan Bostyn en Nico Dumez lopen de 10 kilometer.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier