Teugsjes zonder alcohol drinken in Oostende

Schepen Krista Claeys heft samen met campagnemedewerkers en vertegenwoordigers van deelnemende teams het glas - een fruitige mocktail - op de lancering van de tweede Tournée Minérale. (Foto Rio)
Redactie KW

In februari vindt de tweede editie van Tournée Minérale plaats. Aan deze nationale campagne die je uitnodigt om een maand lang geen alcohol te drinken, namen vorig jaar 1.199 Oostendenaars deel. Schepen Krista Claeys wil dat aantal straks verdubbeld zien…

Schepen Krista Claeys, bevoegd voor het stedelijk drugbeleid, wil van Tournée Minérale weer een succesverhaal maken. “Ik drink zelf graag een glaasje en dus was het wel een uitdaging om een maand lang aan de verleiding te weerstaan”, geeft schepen Claeys toe. “Maar samen met een hoop personeelsleden uit de verschillende stadsdiensten hebben wij die ‘vasten’ goed doorstaan. Enkele weken sober blijven is niet zo erg én heel goed voor je gezondheid. Ook nu heb ik mij weer ingeschreven en ik roep iedereen die af en toe een ‘teugsje’ drinkt, op om het ook eens te proberen!”

Bij Daikin, TUI, nv De Bruycker, Vesuvius, apotheek Tanghe, vzw Duinenwacht, apotheek Claeys, nv Van Huele Gebroeders, Gino Carts & Bikes, apotheek Van Dender, de Oesterbank, AZ Damiaan, CAW Noord-West-Vlaanderen, BUSO Ter Zee, De Zeeparel, het Ensorinstituut en nv Fermette Depuydt neemt men in groep de handschoen op.

Mocktails

Zelfs voetbalclub KV Oostende werkt een sensibiliserende actie uit voor haar fans, terwijl Ho. Re. Ca Middenkust de restaurants en cafés aanschrijft met tips voor lekkere niet-alcoholische alternatieven. Bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn, kunnen gratis ondersteunend materiaal bekomen. Daarvoor moeten ze contact opnemen met Lotte Meersman, stedelijk coördinator drugbeleid. Burgers die individueel op de campagne willen inpikken, vinden uitleg daarover op affiches en flyers in cultuurcentrum De Grote Post, het Stedelijk Zwembad, de verschillende sportcentra en Bibliotheek Kris Lambert. In de bib staat een hele themastand opgesteld met informatieve boeken rond alcoholproblematiek, romans met alcohol als onderwerp en kookboeken met mocktails. Mocktails zijn nepcocktails mock is het Engelse woord voor nep en bevatten dus geen druppel alcohol. Info en inschrijven: www.toerneeminerale.be (Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier