Tentoonstelling van Mariabeelden op De Paanders in Meulebeke

Op de foto v.l.n.r.: Martina Neirynck, Christa Verbeke, Francine Devos, Monique Callewaert,Rita Vannieuwenhuyze, Christianne Hoste, Annie Mestdagh, Katy Claerhout en diaken Davy Verkest. Ontbreken: Ann Rogé en Carine Coysman. (foto WD) © (foto WD)
Redactie KW

De Paanders is een kleine parochie met een heel actieve werking. Tijdens het jaar zijn er talrijke activiteiten maar de meimaand springt er wat uit. Voorzitter van de parochiale werkgroep en diaken Davy Verkest geeft duiding bij wat er tijdens die maand op het programma staat.

“De maand mei staat geheel in het teken van Maria”, aldus Davy Verkest. “De parochiale werkgroep organiseert deze maand een tentoonstelling van Mariabeelden. Op onze parochie woont een verzamelaarster van heiligenbeelden waaronder heel wat Mariabeelden die we voor onze tentoonstelling mogen gebruiken. Haar naam is Maria Vanseveren, een tachtiger met een passende voornaam. Er zullen beelden van haar en ook beelden die wij in ons bezit hebben te zien zijn in onze kerk. Een drietal jaar geleden hebben we een tentoonstelling van kerststalletjes gehouden die heel succesvol was.”

Kleuters werken mee

“De tentoonstelling zal voor het eerst toegankelijk zijn op zaterdag 18 en zondag 19 mei. Vroeger kan niet omdat er de week voordien nog eerste communie gevierd wordt in onze kerk. Het tweede kleuterklasje werkt ook mee aan de tentoonstelling die gratis toegankelijk is. Juffrouw Mia Herman ging onmiddellijk akkoord om iets te doen voor onze tentoonstelling. De kleuters hebben 19 glazen potten, groot en klein, beschilderd en er een beeld van Maria op gekleefd. In die potten zullen theelichtjes geplaatst worden.”

“Als je de kleuters laat meewerken, zullen ouders, vrienden en familie zeker eens komen zien. Wij nodigen dan ook iedereen uit om eens een bezoekje te brengen aan onze tentoonstelling. Die is ook nog te bezichtigen tijdens de weekends 25 en 26 mei, 1 en 2 juni en op woensdag 22 en 29 mei telkens van 14 tot 18 uur.”

Tijdens de tentoonstelling in de kerk kan je ook iets drinken en wat bijpraten

“Tijdens de openingsuren is er ook de mogelijkheid om iets te drinken en wat bij te praten. Je kan er een frisdrank of een pintje drinken en de opbrengst gaat naar een goed doel. Er zullen geen speciale bieren te verkrijgen zijn.”

Samenkomst aan kapelletjes

“Komende zondag 12 mei is het moederdag en de eucharistieviering staat helemaal in dat teken. Het tweede kleuterklasje zal aanwezig zijn voor een versje en een liedje. Het geheel wordt opgeluisterd door het Davidsfondskoor en het Femmakoor uit Pittem. De moeders krijgen ook een cadeautje.”

“Daarnaast ben je in de meimaand ook elke maandag en vrijdag om 19 uur welkom in de kerk om de rozenkrans te bidden en een Marialied te zingen.”

“Elke woensdagavond wordt er om 19 uur ook samengekomen aan een kapelletje voor een gebedsmoment. Zo komen de kapel ‘t Zwijnje, ‘t Beels kapelletje, het Hulsveldekapelletje en het O. L. V. kapelletje in de Paanderstraat aan bod”, besluit de Meulebeekse diaken.

(WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier