Technische dienst ruimt tentenkamp(je) van illegalen op in Jabbeke

De illegalen verschansten zich in de omgeving van de snelwegparking en de Oudenburgweg in Jabbeke. © Google Streetview
Redactie KW

De technische dienst van de gemeente Jabbeke heeft woensdag een ‘ontluikend tentenkamp’ ontdekt en opgeruimd vlakbij de parking langs de E40 richting kust.

Dinsdag had een bewoner uit de omgeving van de Oudenburgweg, die achter de snelwegparking loopt, melding gemaakt van illegalen op en rond zijn domein. De technische dienst van Jabbeke ging, samen met een ploeg van de politiezone Kouter, kijken en trof er vuilnis aan.

Woensdagmorgen kwam er een nieuwe melding binnen bij de politie: de technische dienst had een ‘ontluikend tentenkamp’ aangetroffen vlakbij de parking langs de E40. “Onze mensen zagen bij aankomst twee illegalen wegvluchten in de bosjes”, vertelt woordvoerster Annemie Wittesaele van PZ Kouter. “De mensen van de gemeente hebben daarna het tentenkamp afgebroken en het vuilnis opgeruimd. Al mag je spreken van een kampje, want er stonden slechts drie tenten: twee kleintjes en één grotere.”

Na het opruimen zouden de werklieden van de gemeente een achttal illegalen uit het bosje bij de parking hebben zien vertrekken.

(TV/IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier